Херсонський адвокат земельних рейдерів представляла інтереси… мерця

15 лютого 2017, 17:27
Власник сторінки
0
47
Херсонський адвокат земельних рейдерів представляла інтереси… мерця
Микола Мартиновець

Шахраї, які знищували хліб та оформлювали землю на мерців, продовжують захоплювати селянське майно під прикриттям херсонських правоохоронців

В газеті «Юридичний вісник України» вийшов гострий матеріал під назвою «Поліція Херсонщини покриває земельних рейдерів», в якому розповідається про шахрайські оборудки із землею в Чаплинському районі, які набули загрозливого масштабу і вийшли із під контролю правоохоронних органів.

У статті детально описані схеми махінацій із землею і зазначається, що головними рейдерами у районі є представники ТОВ «СІНА» і ТОВ «УКРАГРОСОЛІД ІНТЕРНЕШНЛ» (керівники Сидоренко Валентин, Назарчук Сергій, Назарчук Анатолій).

Зокрема, як розповіли журналістам постраждалі люди, рейдери діють зухвало, з почуттям повної безкарності. Їхні методи – тупі, але цілком ефективні, якщо зважити, що правоохоронці діють заодно із шахраями.

Розповідає мешканка с. Іванівки Тетяна Горбач:

«Зараз ТОВ «СІНА», не зважаючи на все, обробляє частину нашої землі в суборенді. Ми ніяк не можемо від них здихатись! Це при тому, що ми підписали договори з іншими. Ольга Сидоренко, яка була директором ТОВ «СІНА», приїздила до нас з пустою відомістю, і казала, що буде видавати гроші. Хіба так робиться!? Вона заявляє – пишіть розписку про те, що ви відмовляєтесь від орендної плати. Але ж ми не відмовляємось, ми хочемо, щоб все було по закону, а нас кидають у беззаконня! Думаємо, що це така тактика – давати гроші під відомості, а потім пред’явити права на землю. Ми не хочемо втратити власну землю, і сподіваємось, що цей кошмар закінчиться», – наводить коментар місцевої селянки журналіст Лана Земляна.

 Вкрали землю і знищили посіви

А от місцевий фермер, із села Преображенка, Чаплинського району, голова СПрАТ ім. Кірова, Микола Мартиновець зіткнувся із ще більш масовим та вражаючим рейдерством. Його підприємство багато років обробляло паї місцевих селян. Аж доки у 2016 році за його спиною, представники «УКРАГРОСОЛІД ІНТЕРНЕШНЛ» за допомогою підробленої довіреності й злочинця-нотаріуса, провернули операцію по незаконному переоформленню договорів земельної оренди із місцевими селянами на свою користь. Кого підкупом, кого обдурили, а кого залякали, змогли переоформити на себе близько третини землі пайщиків (166 чоловік, менше третини із більш як 534 місцевих пайщиків, які довірили обробляти свою землю директору Миколі Мартиновцю). А щоб закріпити вкрадене, свою «нову власність», вдалися до жахливого безчинства – почали цинічно знищувати на полях посіви озимої пшениці та ячменю, які сіяв фермер Микола Мартиновець!

Про це активно писали ЗМІ:  http://h.ua/story/434508/

Був показаний сюжет на УТ-1 у програмі «Територія закону»: 

Цей випадок сколихнув всю фермерську й селянську спільноту України. Але, на превеликий жаль, не херсонських правоохоронців, не місцеву поліцію, не суддів і не херсонську владу.

Тригубенко – з народом, чи з мафією?

Прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко

Врешті-решт, неймовірними зусиллями, завдяки корупційним зв’язкам та підкупами поки що вдається ці злочини покривати й не давати їм законного руху. Не реєструється жодна заява про злочини, що подана Мартиновцем та його адвокатами. Чаплинська поліція взагалі саботує закон, перетворившись на охоронців мафії.

Відомо, що ця справа зараз знаходиться безпосередньо на контролі прокурора Херсонщини Віталія Тригубенка. Цей молодий правоохоронець із гарною поки що характеристикою, був призначений на свою посаду лише в минулому році, і є надія, що він ще не обтяжився корупційним зв’язками із місцевими мафіозі та корупціонерами. Також відомо, що особисто на пана Тригубенка було надіслано кілька журналістських запитів із вимогою відреагувати на кричущі факти, відкрити справи та розпочати слідство по фактах земельного рейдерства, підробки документів, знищення посівів. Але поки що ніяких дій зі сторони обласної прокуратури не чути. Можливо, Тригубенка вже купили або залякали? Це стане відомо вже через тиждень, коли спливе граничний термін відповідей на запити. Реакція Тригубенка покаже, чи є у херсонських селян шанс на справедливість, чи область віддана на відкуп земельній мафії.

Суддя і мертві душі

Апеляційний суд Херсонської області

Тим часом, у справі ТОВ «УКРАГРОСОЛІД ІНТЕРНЕШНЛ» проти фермера Миколи Мартиновця продовжують творитися дивні речі. Так в Апеляційному суді Херсонської області, де зараз слухається справа, адвокат РОСТАЛЬНА ІННА ВОЛОДИМИРІВНА, що веде справи ТОВ «УКРАГРОСОЛІД ІНТЕРНЕШНЛ», почала представляти інтереси особи-пайщика, яка… померла ще літом! Коли ж юрист СПрАТ ім. Кірова про це повідомила, судді були дуже розгублені і перенесли засідання на інший термін. Але в наступному засіданні тієї довіреності на мертву особу вже у документах не було! Ось таке правосуддя по-херсонськи. Чи варто очікувати після таких кульбітів, що рішення Апеляційного суду Херсонщини будуть зваженими та законними? Тим часом, представники ТОВ «УКРАГРОСОЛІД ІНТЕРНЕШНЛ», користуючись прикриттям місцевих правоохоронців, продовжують за старими схемами ошукувати селян у різних куточках Херсонщини.

Як би то не було, про всі ці факти повідомлено ГПУ (особисто Юрія Луценка), МВС, Вищу кваліфікаційну комісію суддів України та інші інстанції. А народні депутати України з Комітету по боротьбі із корупцією, якщо не буде чіткої реакції правоохоронних органів, вже готують подання на створення комісії по розслідуванню цих злочинів. Врешті-решт, селяни, які втратили землю, можуть бути набагато рішучішими та небезпечнішими для корумпованої влади, ніж можна собі уявити. Вже почастішали випадки, коли люди відстоюють землю зі зброєю в руках. Чи владі потрібні селянські повстання!?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,прокурор,земельный скандал,Херсонська область,Юрій Луценко,мафія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.