На суд у справі Сергієнко чиниться тиск

07 лютого 2017, 15:37
Власник сторінки
0
48
На суд у справі Сергієнко чиниться тиск

Журналісти вже писали про вельми заплутану справу №7041616-к, яка нині слухається в Соснівському районному суді міста Черкаси.

На лаві підсудних — люди, яких підозрюють у вбивстві черкаського активіста і журналіста Василя Сергієнко. Про велику кількість не стикувань в цій справі йшлося вже не раз, однак суду не дозволяють розібратися в цій справі досконально.

З одного боку, на суддів постійно чиниться психологічний тиск. Наприклад, ще 26 грудня 2016 року за стінами суду зібралося понад 100 активістів, що вимагають «передати справу до Генеральної прокуратури (?) І щомісячного звіту про розгляд справи перед суспільством».



Чому справу, яка слухається в суді, потрібно передавати в прокуратуру — абсолютно незрозуміло. Але барабанний дріб і запалені фаєри в руках десятків молодих людей змушують не замислюватися про це.

Втім, незрозуміло і поведінку учасників процесу. Зокрема, в розпорядженні редакції опинилося відео, на якому чітко видно, як прокурор показує матеріали справи абсолютно стороннім людям, розкриваючи таємницю судового слідства.

І це при тому, що ще 10.11.2016 в судовому засіданні за клопотанням адвокатів захисту суд направив Прокуратурі Черкаської області визначення щодо проведення перевірки та виявлення осіб, які незаконно розкривають матеріали кримінальної справи (стаття 387 Кримінального кодексу України).




Але, як не дивно, прокуратура більше місяця нікого не знайшла. І тут виникає цілком закономірне питання: «А чи об’єктивна Прокуратура Черкаської області в цій кримінальній справі? Або можливо їм потрібно за всяку ціну» посадити «тих, хто вже на лаві підсудних?»

Крім того, не можна залишити без уваги той факт, що в перерві судового засідання 28.11.2016 особа, якій прокурор незаконно показує матеріали кримінальної справи. А перед цим недвозначно заявив адвокатам захисту про те, що він і його товариші готові силою «змусити себе поважати». Що це — загроза насильством щодо захисника у кримінальній справі (стаття 398 Кримінального кодексу України)? На всі ці питання потрібні відповіді, які повинні якомога швидше дати компетентні органи.

Залишається також сподіватися, що і суд виявить принциповість в цьому питанні. Адже залишити вбивство журналіста безкарним не можна, але і засудити на довічне ув’язнення невинних — теж не вихід.

Джерело: http://www.ukrpress.info/2017/02/02/tisk-na-cherkaskiy-sud-u-spravi-sergienko/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: суд,Черкассы,Сергиенко,вбивство,правосуддя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.