Канцурак Віктор Васильович - екологам треба думати

14 січня 2017, 15:47
Власник сторінки
0
132
Канцурак Віктор Васильович - екологам треба думати
Канцурак Віктор Васильович

Найдивовижніше, що Україна завжди вважалася головною житницею Європи, хоча, в останні роки і тут намітилися явні проблеми

Заступник міністра Мінекології Канцурак Віктор Васильович звертає увагу на основні проблеми української екосистеми
Екологія кожної країни, і те, як вона оберігається, говорять про те, як нинішнє населення дбає про майбутнє того покоління, яке ще не прийшло в цей світ. Нещодавно очолювач екологічного департаменту секретаріату уряду України, а зараз призначений заступником міністра екології та природних ресурсів нинішнього складу Кабміну України Канцурак Віктор Васильович бачить безліч проблем в існуючій екосистемі України. До цих негараздів слід віднести забруднення води, шкідливі домішки в повітрі, вирубку лісового покриву, відходи військової діяльності і побутового сміття, наслідки чорнобильської катастрофи, ведення небезпечних геологічних процесів, погіршення екосистеми ґрунту і деградацію земельних ресурсів, різке скорочення флори і фауни, незаконну забудову біля природних українських водойм. І, як підкреслює Канцурак Віктор, про важливість проблеми ​​екосистеми України, що погіршується з кожним днем, потрібно задуматися вже зараз, поки процес забруднення навколишнього середовища не став незворотним.

Канцурак Віктор Васильович - диво

Найдивовижніше, що Україна завжди вважалася головною житницею Європи, хоча, в останні роки і тут намітилися явні проблеми, оскільки відбувається постійна деградація земельних ресурсів – сучасні агрономи не дають полям під посіви відпочивати, а постійно використовують їх під посадку і отримання врожаю. При цьому, родючість ґрунту вироджується і перестає давати очікуваний ефект. Згідно з сумною статистикою, через 2–3 десятки років ґрунт України досягне критичного рівня родючості. Чи думають нинішні експерти сільського господарства, з яких полів будуть отримувати врожаї покоління, які житимуть на українській землі через кілька десятків років?

Особливу увагу, як вважає Канцурак Віктор Васильович, потрібно звернути увагу на водні і лісові покриви території України. На думку , лісова екосистема і її деградація послаблюють гірські масиви Карпат і Криму. Та й природа постійно нагадує нам про те, що ми чинимо неправильно, – поглянути хоча б на те, як виросло число повеней в Закарпатті внаслідок ерозії ґрунтів і частих зсувів.

Канцурак Віктор Васильович - все не стане краще

Водні ресурси теж не поліпшуються – внаслідок недостатнього очищення стоків, недобросовісної фільтрації промислових вод, надмірної насиченості органічними відкладеннями водойми по Україні мають 3-й клас забрудненості, тоді як очисну систему розраховано на роботу з водою з 1–2 класом забруднення. Як результат – питна вода в 80% взятих проб не відповідає державним стандартам. Основний водний ресурс питної води для 75% українців – це річка Дніпро, вода в якому вниз за течією річки з кожним метром демонструє гірші показники і досягає піку своєї непридатності в районі півострова Крим. Надію вселяє тільки Полтавська область, де джерелом питної води є підземні джерела.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: экология,министерство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.