1.24. Цирк уехал - навоз остался

02 січня 2017, 12:23
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0
418

Или как утвердить индивидуальный план работы преподавателя и при этом навешать преподавателю кучу зауважень



Из ответа первого проректора ЦНТУ Кропівного В.М. на мою докладную записку:

«Стосовно Вашої службової записки від 22 грудня 2016 року повідомляю наступне.
На засіданні кафедри програмування та захисту інформації 28 грудня 2016 року відповідно до «Положення про планування та облік професійної діяльності науково-педагогічних працівників у КНТУ» було затверджено Ваші індивідуальні робочі плани на 2016-2017 навчальний рік (додатки до даного листа 1 та 2)».

В этой связи появились вопросы:

1. Почему Индивидуальные планы не были утверждены до начала осеннего семестра, как это требуют руководящие документы?
2. Почему нам объявлена куча зауважень за неправильное составление Индивидуальных планов?
3. Почему, когда выяснилось, что все заполнялось правильно, зауваження не отменены? Это напоминает ситуацию из анекдота про двух ковбоев.
4. Кто понесет ответственность за то, что первый семестр мы работали без утвержденных Индивидуальных планов?
Есть еще ряд вопросов, связанных с Кодексом законів про працю України.

Моя докладная записка:

Першому проректору ЦНТУ
Кропівному В.М.

Доповідна записка

Стосовно Ваших рекомендацій доцентам Смірнову В.В і Смірновій Н.В. від 09.12.2016 р. щодо доопрацювання Індивідуальних планів на 2016/2017 н.р. відповідно до встановлених вимог, доповідаю:
1. Індивідуальні плани роботи були складені нами в установлений строк, належним чином, в повній відповідності з вимогами керівних документів:
- «Положення про планування та облiк професiйної дiяльностi науково - педагогічних працiвникiв у КНТУ»
- Наказу Міністерства освіти і науки України від 07.08.2002р. № 450 «Про затвердження норм часу для планування обліку навчальної роботи та переліків основних видів методичної, наукової й організаційної роботи педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів».
- «Орієнтовні нормативи для планування методичної, наукової, організаційної та виховної роботи професорсько-викладацького складу КНТУ».

2. Комісія ДІНЗ в квітні 2016 р. перевіряючи факти порушень на кафедрі ПЗІ, зазначила: «Також має місце нераціональний розподіл навчального навантаження на кафедрі».

Однак зав. кафедрою ПЗI Смірнов О.А. знехтував висновками комісії і на 2016/2017 н.р. розподілив навчальне навантаження на кафедрі ПЗI таким чином, що я і доцент Смірнова Н.В. знову виконуємо обов'язки асистента, що також порушує вимоги «Положення про організацію освітнього процесу в КНТУ».

3. Виходячи з обсягу та складу запланованого нам навчального навантаження, ми були змушені набирати години, що залишилися, науковою та винахідницькою діяльністю, зокрема, розробкою 8 корисних моделей.

Винахідницька діяльність була рівномірно розподілена нами по семестрах, а навантаження по семестрах виглядало наступним чином:
Смірнов В.В.: 1 семестр – 627 годин, 2 семестр – 921 годин.
Смірнова Н.В.: 1 семестр – 607 годин, 2 семестр – 941 годин.

Наші Індивідуальні плани не були розглянуті, а замість цього, нам було поставлено в обов'язок виконання робіт, які не належать ні до нашої компетенції, ні до кола наших обов’язків та не входить ні в один з видів робіт на які посилаються керівні документи.

4. В процесі зміни наших Індивідуальних планів кафедрою проводились такі конкретні дії та заходи:

4.1. Кафедра своїм голосуванням приймала конкретні рішення, які зобов'язали нас включити ці роботи в наші Індивідуальні плани.
4.2. Смірнов О.А. видавав конкретні розпорядження, які зобов'язують нас включити ці роботи в наші Індивідуальні плани.
4.3. За невиконання рішень кафедри і розпоряджень Смірнова О.А. нам було винесено по кілька зауважень, суворе попередження, товариське зауваження та громадська догана.

Таким чином, не зовсім зрозуміле Ваше формулювання в запропонованому Вами проекті Індивідуальних планів:
«На включенні цих рекомендацій кафедра не наполягає» - і це все?


5. Для прийняття Вашого формулювання необхідно виконання наступних заходів:

5.1. Кафедра своїм голосуванням повинна скасувати свої рішення, які зобов'язують нас включити незрозумілі роботи в наші Індивідуальні плани.
5.2. Кафедра своїм голосуванням повинна прийняти рішення про те, що «кафедра не наполягає».
5.3. Смірнов О.А. повинен видати розпорядження, що скасовують його попередні розпорядження щодо включення незрозумілих робіт в наші Індивідуальні плани.
5.4. Смірнов О.А. повинен видати розпорядження, що скасовують всі винесені нам зауваження з приводу заповнення нами Індивідуальних планів.

6. У зв'язку з діями Смірнова О.А. з нав'язування нам незрозумілих робіт і незрозумілою ситуацією з нашими Індивідуальними планами, які до теперішнього моменту не затверджені, заплановані нами роботи по винахідницької діяльності нами в осінньому семестрі не проводилися.
У зв'язку з цим, всі заплановані в цьому напрямку роботи нами перенесені на весняний семестр.

Тому незрозуміло рішення адміністрації університету: «дозволити доцентам кафедри програмування та захисту інформації В.В.Смірнову і Н.В.Смірнової заповнити індивідуальні робочі плани на 2016-2017 навчальний рік без розділення навантаження по семестрам».
На папері можна відобразити будь-який поділ навантаження, але його фактичне виконання буде здійснюватися тільки в весняному семестрі.

7. Наслідком свавілля зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А. з розподілу нашого навантаження є порушення статей 50, 52 «Кодексу законів про працю України», статті 56 Закону України «Про вищу освіту» якими встановлено тижневі норми робочого часу.

При встановленої законом нормі в 36 годин на тиждень, нам у другому семестрі 2016/2017 н.р. доведеться виконувати роботу в обсязі: Смірнов В.В - 49 годин на тиждень, Смірнова Н.В - 53 години на тиждень.

8. Звертаю Вашу увагу на те, що навіть в умовах значного перевищення норм робочого часу на виконання нами запланованих робіт виникне проблема обліку виконання цих робіт з наступних причин:

- Розробка і оформлення заявок на 8 корисних моделей займе тривалий час.
- Позитивні рішення на корисні моделі можуть не надійти в ЦНТУ до кінця весняного семестру.
- Патенти на корисні моделі гарантовано не надійдуть в ЦНТУ до кінця весняного семестру.

Інших видів робіт, які можуть бути включені в наші Індивідуальні плани на 2016/2017 н.р. у нас немає.

Таким чином, Ваші пропозиції щодо доопрацювання Індивідуальних робочих планів доцентів В.В.Смірнова і Н.В.Смірнової в зазначеному варіанті не можуть бути реалізовані.

На даний момент пропозицій по вирішенню ситуації, що склалася з нашими Індивідуальними планами, у нас немає.




22.12.2016 .                                   В.В.Смірнов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: КНТУ-Елисаветград
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.