Реквієм по «Привату» та приватному бізнесу

20 грудня 2016, 21:25
Власник сторінки
0
391
Реквієм по «Привату» та приватному бізнесу

Бентежить головне питання, чому саме вночі, з 18 на 19 грудня, на Свято Святого Миколая уряд зробив такий собі подарунок-сюрприз як націоналізація Приват-банку?

А тиждень до цього бульдозерами розчавили цілий ринок, чи є в цьому зв’язок? Сьогодні завдано нищівного удару по праву приватної власності, немає більше Привату тобто приватної власності. Якщо, друзі, ви думаєте, що постраждали власники банку, то ви глибоко помиляєтеся.

Постраждала частина суверенітету нашої держави, а суверенітет — це не тільки територія і юрисдикція держави на цій території, що у нас забрали без опору практично. І це єдиний прецедент у світовій практиці після Другої світової війни. Суверенітет — це ще й те як ця юрисдикція працює і дотримується на фактично підконтрольний державі території. Тобто корупційна держава, де порушується його власне законодавство не можна в повній мірі назвати суверенною.

Йшла довга підготовка по вилученню власності у клієнтів банків через руйнування цих банків, так звана чистка. Тільки чистили в основному кишені вкладників і корпоративних клієнтів. При цьому пояснювали причини «виведення з ринку» цих банків. В основному це були «непрозорість власності,» кредитування пов’язаних осіб «,» порушення фінмоніторингу «, ну і звичайно фактичне зниження ліквідності, і фактичні проблеми з платоспроможністю.

Більшість виведених банків, були дійсно кептивними, це не займалися банківською діяльністю та обслуговували в основному інтереси власників. Але були і дуже професійні банки, із західним менеджментом, якістю банківських продуктів на найвищому світовому рівні.

Таким був Дельта, з масою міжнародних премій за успіхів. Всі напрацювання Дельти ушили в топку, і удар по клієнтам і банківській системі було завдано найпотужніший. Кредитні портфелі розвалили, софт, технології оцінки ризиків, найпередовіші у світі, проковтнуло суспільство. Далі воно спокійно ставало навіть на 25% державний банк — Хрещатик, який, до речі, ніколи високопрофесійної банківською діяльністю не займався і не мав просунутого менеджменту.

Вся ця політика по відношенню до банків призвела до катастрофічного рівня довіри до банківської системи за всю історію незалежності України. З банківської системи було вибрано до 100 млрд доларів США, це ті гроші, які пішли просто в готівку, що завдає колосальної непрямий збиток всій економіці країни.

Главу Центробанку хто тільки не тролів, вистачає навіть фактів справжнього кримінального переслідування зі справжніми постановами судів, Генеральної прокуратури, незліченної кількості депутатських запитів, почесні останні місця у світових рейтингах, незліченну кількість обґрунтувань економічних експертів нанесення шкоди банківській системі і економіці в цілому. Навіть публікація подібних обґрунтувань з фактами злочинів на міжнародному рівні. Але фігурант і нині там. Покровителі витримали весь цей тиск і ділової еліти і міжнародних партнерів. Адже фігуранту було призначене нанести головний удар, який і виконаний сьогодні.

Націоналізувати потрібно було кептивні банки, Дельту і всі інші банки, якщо вони не виконують зобов’язань перед клієнтами. Тільки ця причина є суттєвою для введення ТА. Клієнт банку повинен бути захищений в будь-якому випадку. Такий підхід має місце в стабільних економіках і його дотримуються як державні служби (на чолі з центробанком будь-якої країни), так і сама банківська спільнота. Але нашим «банкірам і бізнесменам» це ще не посил, захищати банківську систему. Кожен думає в районі власного носа і вірить більше офшорам, при цьому не здатний захищати свої інтереси системно, за допомогою створення ефективних представницьких органів.

Попередня «злочинна влада» також намагалася підібратися до Привату, але їй не спало на думку наносити такий удар по економіці і намагатися управляти найтехнологічнішим банком. Вона розуміла, що в банківському управлінні не розуміє нічого і подібні іграшки можуть поставити під загрозу їх власну владу. Ось і терпіла приват. Може треба було наполегливіше беспредельничать, тоді і майдан б не спрацював. Також згадуються слова Богомолець: «Та влада хоч лікарні НЕ чіпала». Ну а для цієї, лікарні — це дурниця :).

У порівнянні з попередньою «злочинна влада», також хочеться відзначити, то що пацани не гралися з курсом, розуму адже багато не треба щоб через непрозоре рефінансування і купівлю валюти правильними банками підзаробити. Так бюджетники сильно зубожіють, і все безпорадні й дуже бідні, пенсіонери і люмпен, якщо гривня буде різко девальвувати, а це — основа їх влади. Пацани забирали бізнеси у всяких розумників (практично у всіх), але економіку не розвалювали. Ці хлопці не засмучуються від такої нісенітниці.

Я вітаю всіх наших громадян з самим значним кроком до диктатури. Потужній удар по приватній власності відбувається під акомпонемент руйнування МАФів по всій столиці — це порушення права власності малих підприємств уваги на яких вже ніхто не звертає.

Багато сердобольних киян кажуть — розвели гадюшник, антисанітарія, обман клієнтів, давно треба було бульдозером знести. Ну так зносять, саме бульдозером, разом з руйнацією власності сотень приватних підприємців і втратою роботи тисяч найманих працівників. які хоч якось заробляли свої копійки. Завершальним кроком до диктатури має бути відміна єдиного податку. Підготовка до цього кроку вже йде давно.

Якщо ті «бізнесмени» які шляхом рейдерства отримали останнім часом чужі бізнеси або, ті «правоохоронці» що шляхом грабежу підприємств і наїздів на офіси ІТ компаній отримали гарні хабарі за припинення маскі шоу, або ішні «слуги народу», що задекларували гарні статки, та всі інші «успішні набувачі чужої власності» останнім часом думають, що вони виграли від вакханалії беззаконня яка триває останні 2 роки, то я не так не думаю.

Ваші статки оплачені кровью тисяч людей, таке майно навряд чи може принести щастя. Так само успішні бізнесмени, які справді своєю працею і талантом створили успішні бізнеси і підспівують діючому беззаконню обгрунтовуючи «очистку банків», або просто сидять тихенько, аби не чіпали, також до пори зможуть сидіти тихенько. Якщо в країні не захищено власність то і ваша власність під загрозою. Це аксіома — об’єктивний суспільний закон.

Але, незважаючи на вищезазначені речі хочу сподіватись на розум, терпіння і зваженість нашого суспільства і людей, які сьогодні демонструють зрілість на відміну від клептоманів біля влади, які самі отримають те що посіяли, так само за об’єктивним суспільним законом.

Всеж дуже смішно чути розмови про приватизацію державної власності яка управляється неефективно і генерує величезні збитки (за словами самих представників влади і згідно фактів), враховуючи навіть розмови про приватизацію Ощадбанку, при цьому, ця неефективна влада націоналізує самий ефективний в управлінському сенсі банк, який доречі, завдяки професійності тримав удари на банківську систему протягом останніх 2,5 років і обслуговував якісно мільйони клієнтів. Все буде добре! Спокій — це головне. 

 http://www.ukrpress.info/2016/12/19/rekviem-po-privatu-ta-privatnomu-biznesu/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Коломойский,ПриватБанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.