Декларація прав людини та Конституція України чи єдині для них найвищі цінності?

05 жовтня 2016, 15:47
Власник сторінки
0
30

Декларація прав людини та Конституція України чи єдині для них найвищі цінності? Не зовсім.

Декларація прав людини та Конституція України чи єдині для них найвищі цінності?

Не зовсім.

Для Декларації найвищою цінністю є людина як біологічна одиниця. Проте чи вірним буде визнавати біологічну одиницю (людину) а не ГРОМАДЯНИНА найвищою цінність для України. Особливо враховуючи той факт, що  саме біологічні одиниці (а не ГРОМАДЯНИ) з паспортами України верещали «Крим це Росія», «Донбас це Росія». Аж ні як.

Людина (як біологічна одиниця) існує для задоволення своїх невід’ємних прав та інтересів (див. Маслоу) при цьому будь де у світі. Але ГРОМАДЯНИН розуміє, що задоволення своїх невід’ємних прав та інтересів в конкретній державі – Україні, можливе лише за умови особистої участі у справах СВОЄЇ країни. Так, так громадянин має сприймати державу як СВОЮ. Тільки за таких обставин ГРОМАДЯНИН буде турбуватися про порядок в СВОЄМУ під’їзді так саме як про порядок у СВОЇЙ владі. Дім ГРОМАДЯНИНА починається на державному кордоні.

Тому для України, як ГРОМАДЯНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ найвищою цінністю має бути носій суверенітету і єдине джерело влади ГРОМАДЯНИН. Бо сам по собі народ, як показує сучасна історія (Крим, Донбас, Brexit, тощо), не може бути гарантовано носієм та основою а  ні влади, а ні суверенітету.

Це не означає, що людина як біологічна одиниця ігнорується. Її права мають бути забезпечені, та створено умови для реалізації свобод та інтересів.

Це питання пріоритетів.

Чи ми є Республікою (ст. 5 Конституці) що спирається на ГРОМАДЯН – ГРОМАДЯНСЬКОЮ РЕСПУБЛІКОЮ, чи ми є аморфним утворенням без суверенітету (робимо те, що нам кажуть ззовні: МВФ, ЕС, США Росія, МІНСЬК-1,2,…., тощо) та без території в якихось чітких межах…

Тож висновок очевидний.

Стаття 3 Конституції України має виглядати наступним чином : «…ГРОМАДЯНИИН, його життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи ГРОМАДЯНИНА та людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед ГРОМАДЯНАМИ за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.