«Пересічники» як пішаки на шаховій дошці одіозних політиків

31 серпня 2016, 15:52
Власник сторінки
фрилансер
0
71
«Пересічники» як пішаки на шаховій дошці одіозних політиків

Призначення у 2015 році на посаду голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля призвели до втрати контролю «кланом Балог» над Закарпатською областю.

Принципова позиція новопризначеного губернатора дозволила зламати всі створені кланом контрабандні схеми, а звільнення з митних органів осіб підконтрольних В.Балозі, взагалі завдало нищівного удару по його чорним заробіткам від контрабандних потоків. Відтак – Г.Москаль став найбільшим ворогом  В.Балоги. 

Після фактичної втрати необмеженої влади в Закарпатській області та перекриття наявних контрабандних потоків, закарпатські «єдиноцентристи»  вдаються до всіх ймовірних способів повернення впливу на область та призначення на митницю власного протеже. Як наслідок В.Балога, через наявні зв’язки в столиці та з врахуванням дружніх відносин з керівником ДФС України Романом Насіровим, намагається пролобіювати на посаду керівника Закарпатської митниці «підконтрольного керівника». Однак, не зважаючи на домовленості, для звільнення діючого потрібно знайти якийсь привід – ускладнення на  кордонах в самий раз.

Відтак 17 вересня  2016 року місцевий активіст Павло Павлов за вказівки політичного активу партії «Єдиний центр» організовує блокування усіх наявних в Закарпатській області пунктів пропуску через державний кордон. З метою організації масовості П.Павлову були виділені значні фінансові гонорари,  за які він повинен організувати групи людей для пікетування кордонів. Дана подія з тимчасового блокування може призвести до колапсу на всьому західному кордоні нашої держави. 

Анонсованою у соціальних мережах П.Павловим причиною блокування кордону є невирішене питання з «пересічками». Реальною ж метою є шантаж і дискредитація губернатора області Геннадія Москаля.

Слід згадати, що саме губернатор Г.Москаль подав в Верховну раду України законопроект про полегшення процедури переміщення авто з іноземною реєстрацією на що Віктор Балога відразу подав альтернативний законопроект. Однак, законопроект народного депутата Віктора Балоги про спрощення «пересічки» застряг у Верховній Раді України та застопорив розгляд законопроекту Г.Москаля. Де-факто наявність двох законопроектів ускладнює процедуру їх розгляду в комітетах та при необхідності узгодження безлічі поправок, фактично «топить» їх у тяганині  розгляду комітетами Верховної ради України.  Це ж не дивно, оскільки окрім того як подати законопроект необхідно прийняти хоч трошки зусиль щоб його «проштовхнути» комітетами. Та В.Балога для цього не зробив жодного кроку, адже головною метою, було любим чином призупинити прийняття закону котрий би міг спростити так звану «пересічку» та зняти одну з найболісніших проблем місцевих мешканців.

За невирішеного законодавством питання «пересічки», яке об’єднує багатьох власників авто з іноземною реєстрацією, В.Балога, підкупивши ряд активістів, має можливість в будь-який момент штучно створити незручності для влади та показати нібито неспроможність вирішення проблем громади.  Водночас, будь яка дестабілізація на кордоні робить значний удар по керівництву митниці Закарпатської області. 

Відтак В.Балога через П.Павлова, під час запланованого перекриття кордонів, спробує загострити ситуацію та продемонструвати на всю країну картинку про нібито неспроможність губернатора керувати областю та створити підстави для звільнення діючого керівника Закарпатської митниці.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Закарпатська область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.