Пам’ятник добровольчим батальйонам встановили на Київщині

29 серпня 2016, 12:10
Власник сторінки
0
63
https://youtu.be/kQ5PumHMi68

У день святкування 25-ї річниці незалежності України, у селі Святопетрівське, що на Київщині, встановили пам’ятник «Добровольчим батальйонам». 24 серпня 2016 року в день Незалежності України було відкрито пам’ятник “Добровольчим Батальйонам” за підтримки голови районної ради Тигова О.О . Настоятель парафії освятив пам’ятник та привітав всіх присутніх з 25-тою річницею від дня Незалежності України наголосивши якою ціною дається нам незалежність. Особливістю цього свята став виступ хору ”AXIOS” під керівництвом Надії Купчинської. Були виконані пісні: “Гей пливе кача”, “Через поле широкеє”, “Ой зійшла зоря”. Ці пісні вже стали особливими для нашого народу, адже кожне слово пронизує до глибини душі всіх громадянин нашої країни.Над пам’ятником працював скульптор Борис Данилюк, який є автором пам’ятника герою Небесної Сотні Роману Гурику (м. Івано-Франківськ). Пам’ятник зроблено із бронзи, яку збирали всі небайдужі українці.

У день святкування 25-ї річниці незалежності України, у селі Святопетрівське, що на Київщині, встановили пам’ятник «Добровольчим батальйонам».

Спочатку відбулося освячення пам’ятника настоятелем Свято-Михайлівського храму, а також ансамбль церковного хору виконали декілька проникливих пісень. Потім - невелике святкове дійство, українські милозвучні пісні від: учасника четвертого сезону телешоу «Х-ФАКТОР» Данила Рувінського, французького співака, актора, володаря Золотого призу Королівської Консерваторії Брюсселю Поля Манондіза, учнів Святопетрівської школи мистецтв, поетеса, громадський діяч, книговидавець Тетяна Домашенко продекламувала декілька власних поетичних творів. Потім показові виступи з боротьби самбо і дзюдо, товариський турнір між кадетами 2004-2005 року народження між містами Боярка-Вишневе.
Для присутніх гостей була розгорнута польова кухня, де всі охочі змогли скуштувати солдатської каші та випиту чаю, яку забезпечив сільський голова Святопетрівського Антон Овсієнко.
На заході була присутньою мама Сергія Табали Оксана Сергіївна, автор скульптури з великим досвідом роботи Борис Данилюк, Герой України, академік НАН і НААН України, професор, доктор біологічних наук, заслужений діяч науки і техніки України та ще багато гостей Дмитро Мельничук, Ілля Богданов, який започаткував встановлення подібних пам’яток, відважні добровольці, хлопці, які знали Сергія, його друзі та знайомі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.