«Демонтаж і вивезення» в РФ, або Чому ГУР і Тука пускають фейки про знищення про

28 червня 2016, 11:04
Власник сторінки
1
398

Офіцерам прес-служби ГУР МО України напевно цікаво буде дізнатися, що окупантам-мародерам немає потреби вивозити обладнання комбінату на територію Росії, хоча би тому, що комбінат і так фактично належить бізнес-структурам країни окупанта.

11 червня українська Служба моніторингу BBC повідомила, що за даними головного управління розвідки українського міністерства оборони, протягом останніх двох років сепаратисти взяли під контроль половину промислового потенціалу Донецької та 80 % Луганської областей.

«Окрім цього, обладнання 23-х «найбільш прибуткових та стратегічно важливих підприємств Донбасу» повністю або частково вивезли до Росії, переконує відомство»,- інформує українська служба ВВС.

http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://www.bbc.com/…/pre…/2016/06/160611_press_review_ukr_vc

В переліку «найбільш прибуткових та стратегічно важливих підприємств Донбасу», які за інформацією прес-служби української розвідки повністю або частково вивезені до Росії належне місце посідає Алчевський металургійний комбінат.

Нагадаю, 3 травня прес-служба ГУР Міністерства оборони України повідомила про те, що військовослужбовці однієї з бригад у складі 2-го армійського корпусу (АК) почали демонтувати і вивозити обладнання з Алчевського меткомбінату

«Триває знищення інфраструктури і промислових об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. 3 травня ц.р. військовослужбовцями 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ВС РФ розпочато демонтаж та вивезення обладнання з території Алчевського металургійного комбінату», - йшлося в повідомленні ГУР МО України.

4 травня «Корпорація «Індустріальний союз Донбасу», яка є мажоритарним акціонером ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», повідомила, що інформація, поширена 3 травня 2016 року ЗМІ (з посиланням на інформацію ГУР МОУ), про демонтаж і вивезення устаткування ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», є неточною і недостовірною», - констатується в прес-релізі ІСД

При цьому наголошувалося, що всі виробничі активи, які необхідні для здійснення виробничої діяльності, знаходяться в робочому стані, або в стані, який дозволить відновити їх роботу після стандартних ремонтних і відновлювальних процедур.

Офіцерам прес-служби ГУР МО України напевно цікаво буде дізнатися, що окупантам-мародерам немає потреби вивозити обладнання комбінату на територію Росії, хоча би тому, що комбінат і так фактично належить бізнес-структурам країни окупанта.

В січні 2010 року було заявлено, що контрольний пакет акцій «Корпорації «Індустріальний союз Донбасу» в розмірі 50% + 2 акції придбала група профільних і фінансових інвесторів, очолювана власником швейцарського трейдера Carbofer і екс-співвласником Євразхолдингу (РФ) О.Катуніним. Засновники української корпорації С.Тарута і О.Мкртчан скоротили свою частку до 49,99%. Віталій Гайдук вийшов зі складу акціонерів.

На початку 2011 року в керівництво ІСД, а також у виконавчі органи Алчевського меткомбінату (АМК) були введені представники російської Державної корпорації «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)». Штаб-квартира - в Москві на проспекті Академіка Сахарова. Голова наглядової ради - Д. А. Медведєв, Голова Уряду РФ

Від нових власників ІСД отримувала кредити на великі суми. У грудні 2013 року було підписано угоду про збільшення кредитної лінії для Алчевського меткомбінату до 2,05 млрд. дол.Кредитором стала кіпрська фірма Margit Holding Ltd, яка відкрила лінію Алчевському меткомбінату в грудні 2011 року на 865 млн дол. Відсоткова ставка, обсяг і термін надання позики - 5,125% річних на п'ять років.

У вересні 2015 року рішенням Наглядової ради ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» (протокол №3/2015 вiд 11.09.2015р.) Головою Наглядової ради ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» обрано Фрумкiна Леонiда Наумовича, паспорт громадянина РФ 71 № 2232619, виданий МЗС Росії 18.10.2010 р., який не володіє акціями ПАТ «Алчевський металургійний комбінат». Фрумкiна Леонiда Наумовича обрано Головою Наглядової ради терміном на 3 роки.

До речі, не зважаючи на зави прес-служби української розвідки про «демонтаж» устаткування комбінату, «Алчевський металургійний комбінат» є найбільшим боржником ТОВ Луганське енергетичне об'єднання (ЛЕО) за споживану електроенергію.

6 червня 2016 року в Єдиному держреєстрі було опубліковано рішення Господарського суду Луганської області про стягнення з ПАТ Алчевський металургійний комбінат (АМК, Луганська обл.) 742,354 млн. грн. боргу за електроенергію на користь ТОВ Луганське енергетичне об'єднання (ЛЕО).

Примітно,що 29 березня 2016 року Київський апеляційний господарський суд зняв арешт з раніше заарештованих за позовом групи «Метінвест» 5,82 млрд. грн. Апеляційний госпсуд, дослідивши обставини справи, зазначив, що «Метінвестом» не було надано ніяких доказів, які дають підстави для задоволення клопотання про вжиття заходів забезпечення позову (арешт коштів). З огляду на вищезазначене суд задовольнив апеляційну скаргу Алчевського меткомбінату і, таким чином, зняв арешт з 5,8 млрд. грн., що знаходяться на рахунках даного підприємства. «Алчевського металургійного комбінату».

Основними акціонерами «Метінвесту» є група СКМ Ріната Ахметова (75% - 1 акція) і «Смарт-холдинг» Вадима Новинського (25% + 1 акція).

Висловлюю надію, що рішення Київського апеляційного господарського суду щодо зняття арешту з коштів «Алчевського металургійного комбінату» продиктовано саме буквою Закону, а не присутністю серед власників комбінату структур наближених до перших осіб держави окупанта.

На цьому можна було би поставити крапку у цій статті, але життя не стоїть на місці і кожен день з’являються нові фейкові новини, які потребують спростування.

«Економічна правда» з посиланням на повідомлення у Facebook заступника міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки повідомила про те, що в окупованому Алчевську Луганської області зупинив роботу Алчевський металургійний комбінат.

«Зупинився Алчевський меткомбінат. За ним, як і передбачалося, зупинився комбінат в Дніпрі. Скільки зупинилося суміжних фірм і компаній - не знаю», - повідомив Тука.

23 червня директор юридичного департаменту «Корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Сергій Ткаченко спростував інформацію екс-голови Луганської ОВЦА п. Туки щодо зупинки комбінату в окупованому Алчевську.

«Пан Тука з того часу як переїхав до Києва перестав отримувати вчасно точну інформацію. «Сводки» йому в Київ мабуть пішим ходом доставляють ...Це не радує. Він ніби зараз в цілому Міністерстві ...Проблеми з залізничним сполученням були ... І є в принципі. Але цим проблемам вже тижні три-чотири ... А декілька днів назад все ж таки були позитивні зрушення... Поїхали вантажі потихеньку ...P.S. Ніхто нічого не розпиляв і нікуди не вивіз. Ми вже давали цілий прес-реліз з цього приводу»,- написав в Facebook Сергій Ткаченко.

http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://www.facebook.com/sergiy.tkachenko.94/posts/1175987015778845

Втім, що дозволено тукам, не дозволено прес-службі Головного управління розвідки МО України. Подібні неперевірені повідомлення ставлять під сумніви компетентність і професіоналізм роботи співробітників прес-служби української розвідки. Особливо, якщо брати до уваги той факт, що це далеко не перше подібне повідомлення.

http://censor.net.ua/…/prikordonniki_dnr_z_luganska_abo_nav…
http://censor.net.ua/…/granati_ne_t_sistemi_abo_chomu_ukran…

Йдеться про міжнародний престиж Головного управління розвідки Міністерства оборони України в цілому, бо в цьому конкретному випадку неперевірену інформацію з посиланням на прес-службу української розвідки опублікували не вітчизняні ЗМІ, а українська служба ВВС.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» звертає увагу Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Порошенко П.О. і Міністра оборони України генерала армії України Полторака С.Т. на незадовільну роботу прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю прес-служби ГУР МО України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.