Ураза-Байрам та Курбан-Байрам в Україні пропонують зробити державними святами

17 червня 2016, 18:40
Власник сторінки
0
132
Ураза-Байрам та Курбан-Байрам в Україні пропонують зробити державними святами

Державна служба України у справах Криму і Севастополя пропонує на державному рівні зробити вихідними днями ісламські релігійні святя Ураза-Байрам і Курбан-Байрам.

"З метою прояву солідарності та духовної підтримки кримськотатарському народу й інших громадян України, які сповідують іслам, служба звернулася до Кабінету міністрів України з ініціативою створення в Україні релігійних свят Ураза-Байрам і Курбан-Байрам з визнанням цих свят неробочими днями", - прокоментувала застпуник голови Державної служби України у справах Криму та Севастополя.

Слід зазначити, що Курбан-Байрам - означає свято жертвоприношення. У якості жертви використовують барана, верблюда або корову. За традицією - на сім чоловік повинна приноситись як мінімум одна жертва. 

"Вам не досягти благочестивості, поки не будете робити жертви з того, що любите" - йдеться в Корані.
Мусульмани приносять жертву, перерізаючи тварині голову так, щоб кров бризнула на землю. 

Цю ініціативу підтримав муфтій України Ахмед Тамім, який поскаржився на те, що на мусульман в Україні реагують інакше, ніж на представників інших національностей. 
Тут слід зазначити, що предстаник жодної національності в Україні не намагався на державному рівні встановити свято, сенс якого полягає у масовому вбивстві тварин на вулицях українських міст.


Таке потакання аморальним традиціям жертвоприношення ніяк не сприяє поверненню Криму до складу україни, а лише задовільняє потреби окремої релігійної спільноти.

На парламентських слуханнях з приводу реінтеграції Криму потрібно розлядати питання українізації Криму та повернення півострову до складу української держави, а не впроваджувати по всій території країни свято жертвоприношення.
 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: религия,Ислам,убийство,Курбан-Байрам,жертвоприношение,мусульмани
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.