Чергова «деза» від Туки:суд поновив на посаді мера Сєвєродонецька

26 квітня 2016, 12:13
Власник сторінки
3
129

Дивні речі, які останнім часом відбуваються в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, характеризуються всім відомим виразом видатного польського сатирика Єжи Лєца – про те, що він досяг дна, аж тут знизу постукали.

22 квітня на своїй сторінці у Facebook голова Луганської обласної ВЦА Г. Тука повідомив про те, что Сєвєродонецький міський суд повернув на посаду усуненого від влади мера Сєвєродонецька Валентина Казакова.

«Як я і обіцяв з першого дня Сєвєродонецькіх заколотніків, ми повернули в місто ЗАКОН! Отже, законного мера міста повернуто. Рішення сессій - скасовано.Наступній крок - покарання порушників Закону», - повідомив п. Тука.

Цікаво, що про рішення суду голова військово-цивільної адміністрації повідомляє з посиланням не на саме рішення, а на місцевий сайт SevDon.net. Це показовий момент. Якби очільник Луганської області Тука знайшов час не для дописів у Facebook, а для ознайомлення з рішенням суду,то знав би, що суд задовольнив позов частково. Суд визнав протиправним та скасував рішення міськради про дострокове припинення повноважень міського голови Казакова В.В.

В частині поновлення на посаді мера Казакова В. та негайного виконання рішення суду, суддя відмовив з тієї підстави, що на його думку, Казаков В.В. не звільнений з посади, оскільки відсутній запис про звільнення у трудовій книжці та останній не отримав наказ про звільнення. Тобто,про повернення в місто Закону і виконання своїх обіцянок, про що власне і поінформував громадськість п. Тука, говорити передчасно.

Саме рішення суду не витримує жодної критики, оскільки згідно до ч.11 ст.79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади з дня прийняття відповідною радою рішення про дострокове припинення повноважень. Тобто з 16.02.2016 він звільнений, відсутність запису у трудовій книжці не має жодного значення. Ніякий наказ про звільнення в даному випадку не видається.

Такі дії судді є умисними, щоб не допустити негайне поновлення на посаді міського голови Казакова В.В.

«Був розіграний сценарій, що дозволяє нинішній владі в особі Пригеби ще місяць перебувати біля керма міста. Пригеба з метою піару хоче провести ряд заходів в місті на травневі свята. Суд необґрунтовано відмовив в негайному відновленні на посаді мера. Ми плануємо оскаржити рішення даного суду щодо відмови других позовних вимог. Буде подана апеляційна скарга, будемо вимагати її негайного розгляду», - прокоментував рішення суду адвокат Казакова Ігор Слєсарьов.

Примітно,що це далеко не перше повідомлення у Facebook голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації п. Туки, яке не відповідає дійсності. Так, 23 грудня 2015 року і 2 квітня 2016 року на своїй сторінці в Facebook Георгій Тука повідомив про загострення ситуації в Попаснянському районі Луганської області та обстрілах бойовиками позицій ЗСУ з використанням систем РЗВ «Град».

У прес-центрі штабу АТО цю інформацію не підтвердили оскільки, як запевнив по телефону речник прес-центру АТО Віктор Шубець , у них даних про обстріли з «Градів» в тому районі немає.

http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://press-centr.com/…/15803_Strilyali-z-Hradiv-chi-ni-In…

Втім, не варто дивуватися, якщо джерелом інформації для п. Туки є місцевий сайт. Сподіваюся,що наступна інформація від Г. Туки буде з посиланням на більш перевірене та компетентне джерело. Наприклад, прибиральниця ЛОВЦА тітка Дуся може дати Тукє не лише «перевірену» інформацію, але й пораду у питаннях забезпечення життєдіяльності звільнених районів Луганської області.

Дивні речі, які останнім часом відбуваються в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, характеризуються всім відомим виразом видатного польського сатирика Єжи Лєца – про те, що він досяг дна, аж тут знизу постукали

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.