Стратегія розвитку Білої Церкви створить прецедент для інших міст

24 березня 2016, 22:25
Власник сторінки
Фінансист
0
392
Стратегія розвитку Білої Церкви створить прецедент для інших міст

Влада та населення об'єдналися заради кардинальних змін - приклад іншим містам переймати досвід.

Сьогодні я мала нагоду відвідати засідання восьмої сесії Білоцерківської міської ради, й зараз можу впевнено стверджувати, що стала свідком історичної події - Біла Церква затвердила Стратегію розвитку міста до 2025 року.
Чому це так важливо? По-перше,  в першу чергу це необхідне задля того, аби місто розпочало якісно нове життя, а його очільники працювали на благо міста за новими принципами: принципами служіння громаді та її інтересам. Адже подібний фундаментально головний для будь-якої громади документ розробляють не самі чиновники, заховавшись від людей по кабінетах. Його створюють  самі містяни. Розпочавши роботу ще напередодні виборів, малочисельна, але дуже  патріотично налаштована до свого міста група активістів за кілька місяців розрослася до 21-єї організації, що підписали цей документ, засвідчивши своє бажання приймати участь та співпраці по розробці та втіленню в життя.  Увесь цей час всі небайдужі збиралися га зустрічах, розробляли, приймали участь в обговорюванні, сперечалися, вносили свої пропозиції, критикували, пропонували конструктивні новації. Також ули залучені іноземні фахівці та експерти, які внесли свій вагомий внесок.
Вся ця неймовірна по своїй енергетиці діяльність узагальнилася першими в місті громадськими обговореннями. Такого масштабу, яких набув цей захід 27 лютого в обласному театрі ім.Саксаганського, Біла Церква ще не знала за роки незалежної України. Усі напрацювання цих слухань були передані влади міста задля формування вже узагальненого результату, такої собі Конституції Білої Церкви – документу, за яким розвиватиметься Біла Церква найближчі роки.



І ось – сталося! Депутатський корпус Білоцерківської міської ради затвердив Стратегію розвитку. Це перший великий успіх спільної роботи влади міста та громади.

Як зазначив на засіданні сесії депутат Білоцерківської міської ради, колишній міський голова В.Савчук, Біла Церква неодноразово намагалася створити стратегію розвитку міста, й кожен раз не вдавалося з зрізних причин: брак коштів, відсутність зацікавлених  спеціалістів. Сьогодні в Білій Церкві з'явився нарешті документ, про який можуть мріяти багато міст України.

Я цілком погоджуюся із Василем Петровичем, адже, приймаючи Стратегію, ми розуміємо, що це напрямок руху нашого міста, що це той виток, який дозволить нам, депутатам Київської обласної ради, приходити до Фонду регіонального розвитку, будь-яких відкритих фондів – державних та закордонних, й говорити про те, що ми можемо залучати кошти й розвивати наше місто. Нам буде дуже ЛЕГКО с усіма іншими – позичальниками, грантодавцями,  фондами, міністерствами, адже ми будемо казати, що в нас є Стратегія, по цій Стратегії ми рухаємось. Нам треба будувати мости, садочки, підтримувати культуру, розвивати туризм – ос,ь будь ласка, тут все записано, обраховано. Це не просто чергові обіцянки чергового міста до розпорядників коштів й прохання «Дайте грошей!» Це – реально програма, яка повністю готова до втілення в життя.

Наступним кроком до Стратегії буде Операційна програма – це програми, які голосуватимуться у міській раді, першочергові напрямки, на які будуть залучатися кошти. До цього також треба всім підійти дуже розважливо, адже в Операційній програмі вже будуть вказані безпосередньо заходи, за якими розпочнеться робота. А Стратегія розвитку це необхідний документ, без якого місто не може рухатися далі. Не кожне місто України має стратегію та можливість почати принципово новий розвиток.

Особисто мені надзвичайно приємно те, що менше ніж за півроку, які минули з часу виборів, проект не став  черговою передвиборчою обіцянкою, не був покладений під сукно, як-то кажуть, до кращих часів. Часи, дійсно, зараз доволі скрутні, й тим більш набуває цінності той факт, що, незважаючи на купу повсякденних проблем, які є скрізь в будь-якій галузі, влада вже зараз думає про стратегію розвитку міста, як жити далі, як створити такі умови, аби рідне місто стало найпривабливішим, аби тут хотілося жити, ростити дітей та створювати комфортні умови для роботи.


Біла Церкво, ти  – найкраща!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.