Фінансова грамотність. Долучайтеся до формування нового суспільства.

18 березня 2016, 14:18
Власник сторінки
Фінансист
0
272

Якісно нові зміни в країні з'являться завдяки новим підходам. Почнемо із молоді та їх розуміння грошей.

Безліч непорозумінь та запитань виникає у багатьох мешканців нашої країни щодо витрачання коштів бюджету. Як державного бюджету так и бюджетів всіх рівнів: міського, селищного, обласного, державного. Насправді, часто ми не розуміємо, що таке бюджет і не знаємо, як туди надходять кошти, як вони витрачаються. Прикро визнати, але питання фінансової грамотності нашого населення має досить низький рівень. Коли я спробувала для себе розібратися, чому це питання на такому низькому рівні, я зрозуміла, що все починається зі школи. Адже там, нажаль, дітей не вчать, що таке є гроші взагалі, як їх заробляти, як правильно витрачати та заощаджувати.

Зазвичай ми звикли розпоряджатися власними грошима часто не досить правильно й зрозуміло, ми не вміємо заощаджувати та витрачати кошти  за призначенням. Ми беремо кредити та інші фінансові зобов’язання, за які потім нам приходиться відповідати.

Насправді, все значно простіше. Якщо в школі, ВУЗах, професійно-технічних навчальних закладах почати викладати таки уроки, як «Фінансова грамотність», я абсолютно впевнена, що наступні покоління будуть більш свідомо відноситися не тільки до власних грошей, але й до бюджетних, вони будуть розуміти,що гроші, які існують в бюджетах всіх рівнів, це також їхні гроші, вони там з’являються за рахунок їх діяльності як громадянина своєї країни. Тому, коли ми говоримо про фінансову грамотність, ці засади мають закладатись ще в школі, ми маємо це вивчати як окремий предмет. Саме тому ми вирішили започаткувати такий соціальний проект як  «Фінансова грамотність».

В сучасному житті навіть дорослі в переважній своїй більшості не розуміють елементарних соціальних потреб громад, куди витрачати кошти: які безпосередньо вулиці потребують освітлення, якім дорогам необхідні першочергові ремонти, які міста потребують шкіл. Коли ми в Київській області з березня поточного року почали робити обласну мережу закладів освіти, медицини, культури, ми зрозуміли, що часто-густо витрачаються кошти не туди, де потрібно. Насправді, бюджет – це, насамперед, заощаджене й розумне витрачання.

Тому ми розпочинаємо, чекайте тиждень «Фінансової грамотності», дивіться наші відеоуроки, долучайтеся до нас! Адже тільки свідоме суспільство та обізнана молодь мають майбутнє. Все інше – то звичайний популізм.

Спеціальна пропозиція для ЗМІ:

Ми не дотримуємось авторських прав щодо цих відеоуроків, тому будемо вдячні абсолютно усім, хто буде їх піднімати й розповсюджувати через свої сторінки в соціальних мережах, форуми, блоги - будь-який засіб ми вітаємо. Тому що в сучасному світі молодь більше спілкується в соціальних мережах.

В той же час було би ДУЖЕ цікаво, якби центральні ЗМІ та канали всеукраїнського телебачення взяли подібні уроки як освітній проект. І ми готові прибрати стрічку «Самопоміч», не претендуємо на ексклюзивні права та на політичний піар. Якщо цей проект зацікавить центральні ЗМІ, ми готові запустити це як соціальний проект.

Проблема нашого суспільства полягає в тому, що ми бачимо навколо себе тільки негатив. І ЗМІ також мають задуматись над тим, аби прагнути запроваджувати позитивні соціальні та навчальні проекти, які цікаві не тільки для молоді, й для старшого покоління. Розказувати більше позитивних речей тому, що суспільство інформаційно замкнене зараз в таку ситуацію, нібито нічого гарного й доброго навколо немає.

А насправді на вулиці ще й весна. Всім гарного дня! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: образование,телеканалы,финансовая грамотность,Самопоміч
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.