У «ЛНР» визнали проблему забезпечення лікарень медиками

16 березня 2016, 15:42
Власник сторінки
0
53

Заборгованності по виплатах заробітньої плати та невпевненість в завтрашньому дні змушують кваліфіковані медичні кадри шукати кращої долі на контрольованих ЗСУ територіях.

"Міністерство охорони здоров"я" т.зв. ЛНР відчує гостру проблему забезпечення лікувальних закладів самопроголошеної республіки медичними кадрами.

Сьогодні «міністерство» не в змозі повністю забезпечити спеціалістами не тільки віддалені від Луганська лікувально-профілактичні установи, але й лікарні та медичні центри, які несуть основне навантаження з надання медичної допомоги. Це – Луганська обласна клінічна лікарня, дитяча клінічна лікарня і центр медицини катастроф.

За словами першого заступника "міністра охорони здоров'я" самопроголошеної ЛНР Дем'яна Пархомчука особливо гостро питання забезпечення медичними кадрами відчувається в Первомайську, Краснодоні, Ровеньках,Кіровську та Слов"яносербську.

Найбільший дефіцит медичні установи відчувають у лікарських кадрах за спеціальностями хірургічного профілю, а саме: лікарів-анестезіологах, хірургів, нейрохірургів, травматологів,офтальмологів. Бракує також лікарів станції швидкої та невідкладної медичної допомоги.

На початку березня 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв про те,що у віддалених населених пунктах на території тимчасово окупованої Луганської області через відсутність медичних кадрів не працюють або взагалі відсутні фельдшерсько-акушерські пункти першої невідкладної допомоги.

Після оприлюднення цієї інформації "міністерство охорони здоров"я" ЛНР змушено було підтвердити і визнати проблему забезпечення лікувальних закладів "республіки" медичними кадрами.

Заборгованності по виплатах заробітньої плати та невпевненість в завтрашньому дні змушують кваліфіковані медичні кадри шукати кращої долі на контрольованих ЗСУ територіях.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.