Сергій Березенко нав’язує Миргородського на головного архітектора Києва, комісія

12 березня 2016, 17:55
Власник сторінки
0
1721

Наступного тижня мали розпочатися публічні презентації проектів фіналістів конкурсу на посаду головного архітектора Києва, однак вони на грані зриву.

Наступного тижня мали розпочатися публічні презентації проектів фіналістів конкурсу на посаду головного архітектора Києва, однак вони на грані зриву. Причиною стали заяви обуреної громадськості щодо непрофесійності та необ’єктивності конкурсної комісії.

Найбільше активістів та мешканців столиці стурбувала відмова комісії від голосування за фаховими критеріями.

«Стало очевидно, що конкурс себе скомпрометував повністю. Ми припускаємо, що тести були доступні деяким кандидатам заздалегідь. Не всі конкурсанти були в рівних умовах. Ще одним порушенням є те, що комісія змінила правила конкурсу перед голосуванням. Раніше це мало бути голосування за критеріями. Людина з корупційним минулим не мала потрапити у відбір. В останній момент комісія від цього відмовляється і голосує просто плюсиками. По факту конкурс не відбувся, тому наша мета — зупинити цей конкурс», – розповів на Громадському радіо активіст та учасник кампанії із захисту кінотеатру Жовтень Сергій Щелкунов.

Небайдужі містяни підкреслюють, що посада головного архітектора – це перш за все вибори урбаністичного стратега, який зможе сформулювати бачення розвитку міста, а не просто сидітиме на потоках та підписуватиме будівельну документацію «правильним» людям. У своїй боротьбі активісти готові підіймати проблему в публічній площині та навіть йти до суду.

 «Якщо комісія не може голосувати за критеріями, то в цій ситуації ми налаштовані на новий конкурс. Ми будемо блокувати цей конкурс у суді і до травня чисто юридично буде оголошений новий конкурс. Місту потрібен професіонал. В цій ситуації з конкурсом, потрібно змінити систему», – повідомив у прямому ефірі HromadskeTV урбан-активіст Дмитро Гурін.

Окрім громадських активістів до опротестування результатів конкурсу на посаду головного архітектора Києва готові долучитися і журналісти, які вбачають у конкурсі ознаки політичної корупції.

 «Коли я побачив шорт-ліст фіналістів конкурсу, то не повірив своїм очам. Найбільше балів набрали посібник рейдерів часів правління Черновецького-Попова Андрій Миргородський та севастопольський сепаратист Юрій Скляренко. Фантастика! Зараз я закінчую розслідування щодо Миргородського і можу сказати, що його потрапляння у фінал – це не просто збіг обставин, а результат процвітання політичної корупції. Він має тісні зв’язки з УДАР-ом, бо колись був у цій фракції в Київраді. Вже тоді цей архітектор радо підігрував регіоналам та Черновецькому у комісії Київради з питань містобудування та архітектури. Також Миргородський мав декілька неоднозначних справ з Львом Парцхаладзе, який нині головує у Київській області. Наразі ж існують прямі докази, що ця людина, яка причетна до крадіжки та нищення Гостинного двору, до незаконної забудови дніпровських схилів, а також пограбування «Мистецького Арсеналу», має покровительство команди президента, зокрема його давніх друзів по Київраді 2008 року Сергія Березенка та Ігоря Кононенка», – зауважив журналіст-розслідувач Марат Хаірулін.

Також Андрій Миргородський відомий тісною співпрацею з найближчим оточенням Януковича , а також такими скандальними проектами , як реконструкція Поштової площіhttp://korrespondent.net/url.hnd?url=http://kiev.pravda.com.ua/columns/55e69b4f2bcd3/view_print/ ( ТРЦ , який повязують із ім'ям " завгоспа " Януковича Андрія Кравця ) , пам'ятник жертвам Голодомору за майже півмільярда гривень, Гостинний двір http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://blogs.pravda.com.ua/authors/sobolev/4fa2546103b70/, вертолітний майданчик для побіжного екс – гаранта http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://www.svidomo.org/defend_article/23382 тощо. 

Сьогодні Миргородський став людиною діючого завгоспу президента Сергія Березенко.

Нове оточення президента Порошенко, що наразі лобіює вигідних для себе персонажів на посаду головного архітектора Києва виходить з молодої команди екс-мера Києва Леоніда Черновецького, яке встигло звикнути до розкішного життя, здається, намагається відновити старі схеми по відмиванню грошей уже за постмайданівських часів.

Вже стає зрозуміло, що соратник президента Березенко разом з очільником київської області Парцхаладзе намагаються сісти на грошові потоки столиці, поставивши на  місце головного архітектора свою людину, цинічно видаючи себе за реформаторів. Після усіх цих історій звістка про те, що Парцхаладзе повертається у будівельний бізнес і створює компанію «Новый век» (це відбулося восени минулого року), наштовхує на думку, що разом з цим повернуться й «фірмові» схеми Лева Ревазовича. Адже його нова компанія планує займатись інвестуванням у житлову нерухомість економ- та преміум-класу в Україні.

Саме тому його нинішні заклики до люстрації у будівельній сфері виглядають відвертим блюзнірством. Адже тільки в Україні можливо, щоб боротьбу з ганебними явищами (на кшталт корупції та хабарництва) ініціювали люди, які багато років до цього примудрялись працювати в цих наскрізь корумпованих і забюрократизованих сферах. 

В підтвердження цього можна навести історію, коли Миргородський вже працював  на фірму Парцхаладзе, на посаді заступника директора департаменту створення та розвитку проектів (про ці проекти та вихід компанії на IPO – трохи далі),  потім став членом Ради директорів «XXI века» та членом Ради директорів Української будівельної асоціації. Він також виконував функції співголови Громадської ради при Мінрегіонрозвитку і будівництва, а також був членом ліцензійної комісії Державної архітектурно-будівельної інспекції. Непогані посади, що акумулюють в собі чималі можливості в царині нерухомості. Дана співпраця раніше принесла киянам та самій столиці розруху як екологічну, так і архітектурну, тож можна тільки здогадуватись, що чекає на Київ в разі, якщо “молода” команда отримає контроль над будівництвом.

Миргородський навіть намагався стати мером Києва, але нащастя йому це невдалося.

Один відомий столичний юрист так висловився на рахунок постаті потенційного головного архітектора.

“Виходить, що Миргородський зі своєю архітектурною фірмою замішаний у великій кількості скандальних архітектурних проектів і майже нічого з цього не довів до кінця. Ніяких об'єктів архітектури по типу "на століття" він не створив. У зв'язку з цим взагалі незрозуміло як людина, який отримав на рахунки своєї фірми мільйони гривень від державних підприємств і не віддав їх при невиконаній роботі, і при цьому ще й балотується в головні архітектори. Йому б спочатку віддати ті борги, що він їх набрав, а вже потім думати про посади. А то виходить, що на привласнені державні гроші він і пробирається до крісла головного архітектора”.

Як відомо, конкурс на 2 березня конкурсна комісія обрала шорт-лист із п’яти кандидатів на посаду директора Департаменту містобудування та архітектури – Головного архітектора міста Києва. До списку фіналістів потрапили архітектори Юрій Скляренко, Андрій Миргородський, Сергій Казарянц, Сергій Броневицький та Ігор Писарець.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.