Хто, і для чого, віддав наказ про знищення Сашка Білого? Стенограма РНБО.

24 лютого 2016, 13:59
Власник сторінки
0
206

Питання і відповіді

Стенограма засідання РНБО України від 28.02.2014 р., яку опублікували на сайті РНБО 22.02.2016 р. дає підставу задати кілька питань, відповіді на які здається можна отримати уважно прочитавши текст стенограми.

 

1.    Чому в стенограмі відсутній перелік присутніх на нараді РНБО?

 Де прізвища В.Кличко, О.Тягнибока та інших присутніх?

Хто ще виступав «Із залу»?

 

2.    Хто саме, і для чого, віддав наказ про знищення Сашка Білого?

 ЯРЕМА В.Г. « Під час підготовки першочергових цих дій нами з'ясовано домінуючу позицію цивільного населення Криму. Коли відбувається ініціатива захоплення приміщень державних установ, вони говорять: "Коли у вас у Києві можна, а чому у нас в Криму не можна захоплювати". Тому сьогодні хотів би звернутися до Секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія максимально сьогодні звільнити приміщення, які захоплені Самообороною, для того щоб показати, що у нас діє закон і порядок І Арсен Борисович давав інформацію по цьому "Беркуту", який сьогодні зайняв оборону "Перешийку" і перекрив Крим. Основне, - зверталися, чому вони зорганізували ці блокпости? Це те, що вони побачили, як Сашко Білий в приміщенні обласної ради погрожував автоматом. Поки в Україні не буде діяти закон, поки будуть  продовжуватись захоплення приміщень та майна так званими  "патріотами", у ворогів України будуть сильні аргументи робити те ж саме».

ІЗ ЗАЛУ. «А потім побив прокурора».

ЯРЕМА В.Г. «Так, а на наступний день побив прокурора. Я думаю, що на сьогодні нам потрібно вживати жорстких заходів, його затримати і відкрити справу, для того щоб показати людям, що у нас є влада. Дякую!»

        3.  Чому країни-гаранти Будапештського протоколу не виконали свої зобов'язання, якщо їх розвідки знали про вторгнення Росії?

ТЕНЮХ І.Й. «…зараз в Чорному морі знаходиться один фрегат керованої зброї - штабний корабель "Уілті". Сьогодні вийшов із Стамбула. Тому наявність американського фрегату керованої ракетної зброї, якщо б була домовленість і він увійшов би за домовленістю в наші територіальні води, - це було б також ознакою того, що ми не одні. Це може зупинити Росію».

 ДЕЩИЦЯ А.Б. «Ми маємо намір зробити заяву про проведення консультацій   на рівні міністрів закордонних справ в рамках Будапештського меморандуму».

ЯЦЕНЮК А.П. «…ми відправили ноти та готуємо звернення Кабінету Міністрів про консультації в рамках Будапештського меморандум.

...Також шкода, що 2 кораблі шостого флоту Сполучених Штатів покинули Чорне море. Один із них, здається, десь на мілині мав бути…я сьогодні переговорив з віце-президентом Сполучених Штатів Америки з цього питання. У них поки що немає позиції».

 ПАРУБІЙ A.B. «Пропозиції, я зрозумів, приблизно такі: вимагати від гарантів нашої недоторканності та цілісності за Будапештським меморандумом виконати свої обов'язки».

 ЯЦЕНЮК А.П. «Я не хотів би в такому широкому загалі говорити про ці речі, але думаю, що жодна країна, в тому числі Будапештського меморандуму, не готові будуть зараз допомагати Україні. Вони тільки з Ірану і Афганістану вийшли і то не в повному обсязі. Тим більше, військовий конфлікт з Росією в центрі Європи».

 НАЛИВАЙЧЕНКО В.О. «Інформація, що надходить нашими каналами, повністю підтверджує готовність Росії до введення військ, що концентруються вдовж нашого кордону. І американці, і німці, - всі в один голос просять нас не починати будь-яких активних дій, бо, за даними їхніх розвідок, Путін використає це для початку широкомасштабного сухопутного вторгнення».

 

Тобто в мене такі питання з приводу цієї стенограми РНБО:

 1.    Чому в стенограмі відсутній перелік присутніх на нараді РНБО?

 2.    Хто саме, і для чого, віддав наказ про знищення Сашка Білого?

 3.    Чому країни-гаранти Будапештського протоколу, не виконали свої зобов'язання, якщо їх розвідки знали про вторгнення Росії?



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.