Мінрегіон звинувачує Андрія Пісоцького у аферах при відборі проектів розвитку

11 лютого 2016, 11:31
Власник сторінки
0
78
Мінрегіон звинувачує Андрія Пісоцького у аферах при відборі проектів розвитку

Заступника полтавського губернатора піймали на махінаціях з бюджетом

Нещодавно на сайті Міністерства регіонального розвитку з’явилася інформація про те, що до відомства почали надходити скарги на експертів та учасників процесу відбору проектів у регіонах, які фінансуються з Державного Фонду регіонального розвитку. На Полтавщині «цю комісію» очолював перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький.
«Ми передали повноваження по відбору інвестиційних проектів та програм до областей. Але зараз є побоювання, що не в усіх обласних комісіях відбір відбувається відкрито. Є певні скарги від експертів та учасників процесу на кулуарність при прийнятті відповідних рішень», -зауважив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.
Цікаво, що очільники області переконливо твердили й запевняли усіх,  що кошти з ДФРР мають отримати територіальні громади, які «добровільно» об’єдналися. Саме ця теза про отримання додаткових коштів на розвиток була основним аргументом у «добровільному-примусі».
Мало того, що сам уряд не виконав зобов’язань, і замість 20 проектів на Полтавщині, які планувалося у 2016 році, зараз «обіцяють» профінансувати лише 12. Очікувалося, що Полтавська область повинна була отримати 142 мільйони гривень. Проте на сьогодні уряд цю суму зменшив до 80 мільйонів 805 тисяч гривень.
Невже і керівництво області ошукало територіальні громади Полтавської області, визначивши переможцями не громади, які пройшли весь тернистий шлях об’єднання, а ті переважно проекти де «заявником є управління капітального будівництва обласної державної адміністрації»?
«Реконструкція Полтавського обласного кардіологічного диспансеру»;
«Будівництво нового стаціонару Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру»;
«Термомодернізація корпусу №2 Горбанівського геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці»;
Усі проекти-переможці «координуються» Тимофієм Голбаном, начальником управління капітального будівництва обласної державної адміністрації, якого за інсайдерською інформацією, за особливі заслуги бере з собою у Міністерство інфраструктури «скороновопризначений» заступник міністра Валерій Головко.
Міністерство повідомляє, що створена Міжвідомча комісія, яка обов’язково буде розглядати усі випадки відхилення обласними комісіями проектів об’єднаних територіальних громад. Тому усі ошукані територіальні громади обласною державною адміністрацією можуть звертатися до управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону за телефоном +(044) 284 06 67
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.