Енергія Євромайдану поширюється містечками України

28 грудня 2015, 14:04
Власник сторінки
0
62
Енергія Євромайдану поширюється містечками України

Унікальний «Маршрут здоров’я» на Черкащині, інтернет-платформа для українських підприємців, інноваційний тренінговий центр у Житомирі – ці та інші ідеї презентували громадські активісти у Києві.

 

Мешканці невеликих населених пунктів Центральної України втілюють різні цікаві проекти для своїх громад. Унікальний «Маршрут здоров’я» на Черкащині, інтернет-платформа для українських підприємців, інноваційний тренінговий центр у Житомирі – ці та інші ідеї презентували громадські активісти у Києві.

 

Активісти малих населених пунктів Центральної України реалізовують міні-проекти для розвитку своїх громад. З жовтня цього року триває проект «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України», який реалізовує ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». В рамках проекту близько 30 осіб з Вінницької, Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей пройшли спеціальні навчання щодо реалізації проектів і почали втілювати свої ідеї.

Учасникам проекту допомагають ментори: консультують, дають поради, зауваження та пропозиції. Вже відбулося чотири менторських зустрічі, на яких були презентовані напрацювання громадських активістів. 25 грудня у Києві відбулася п’ята завершальна зустріч з менторами, на якій було представлено кілька цікавих проектів.

Путря Юрій з м. Корсунь-Шевченківський (Черкаська обл.) планує створити  унікальний «Маршрут здоров'я» у парку Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. «Маршрутом здоров'я» можна ходити пішки або бігати, а також виконувати додаткові фізичні вправи на спеціальних майданчиках. Там будуть розміщені незвичні «тренажери»: дерев’яні пеньки, колоди, стовпці тощо. Біля кожного майданчика встановлять інформаційну таблицю з візуальним роз'ясненням виконання вправи та подальшим маршрутом по стежині. Такий маршрут зможуть використовувати люди будь-якого віку.

Дуже цікавий проект представила Тетяна Оселедько (м. Біла Церква, Київська обл.). Активістка презентувала інтернет-платформу для українського бізнесу, де успішні підприємці діляться своїми секретами успіху, власними думками та ідеями щодо ведення бізнесу в Україні. Мета проекту – сприяти підвищенню культури ведення та розвитку підприємництва в усіх куточках України.

Віктор Камлук (м. Житомир) презентував ідею унікального тренінгового центру. Це буде бізнес-інкубатор, де охочим допомагатимуть створювати соціальні підприємства, надаватимуть менторську допомогу для створення власного бізнесу, а також проводитимуть ярмарки ідей для інвесторів.

Галина Скарга (с.Лютенські Будища,Полтавська обл.) презентувала роботу та плани шкільного гуртка «Еколог», а також розповіла про напрацювання ГО «Зіньківський Козацький Курінь».

Експерти проекту Віталій Загайний та Олександр Кульчицький детально опрацювали усі представлені ініціативи. Разом з активістами було проаналізовано вже зроблені кроки та сплановано подальшу стратегію.

Наступного разу учасники зустрінуться на фінальній конференції проекту, де будуть представлені усі ініціативи активістів з Кіровоградської, Черкаської, Вінницької та Полтавської областей.

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади. Центр», що здійснюється ГО «ЦеГрІн» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

Контактні особи:

Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер: +380988421479, cehrin.ngo@gmail.com

Богдан Коваль, асистент керівника проекту: +380674548188, +380990042635, cehrin.project@gmail.com.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.