Боротися з корупцією треба не «на папері», а на прикладах реальних дій

14 грудня 2015, 11:24
Власник сторінки
0
98

Від початку Революції Гідності минуло вже два роки, але, на жаль, повністю викорінити корупцію у нашій державі поки що не вдалося. Через процвітання хабарництва та кругової поруки страждають безліч державних підприємств та відомств.

Від початку Революції Гідності минуло вже два роки, але, на жаль, повністю викорінити корупцію у нашій державі  поки що не вдалося. Через процвітання хабарництва та кругової поруки страждають безліч державних підприємств та відомств.

Через масштабну корупцію, яка набирала обертів  протягом чотирьох останніх років, зазнало значних фінансових втрат і державне підприємство Укрпошта. Воно було змушене зупинитися у розвитку, що сприяло активній діяльності конкурентів.

Тому  для мене, як керівника підприємства, боротьба з корупцією в Укрпошті стала одним з основних напрямків діяльності. Завдяки ініційованій мною Програмі щодо запобігання і протидії корупції, на Укрпошті розпочалися активні дії з усунення перешкод на шляху до економічного відродження підприємства. Ми намагаємося виявляти будь-які корупційні ризики, запобігаючи створенню корупційних схем та неефективному витрачанню коштів Укрпошти.

Антикорупційна програма в Укрпошті активно втілюється в життя і вже принесла вагомі результати. Завдяки впровадженню Антикорупційної програми на 2015-2016 рр. в Укрпошті вже виявлено і попереджено порушень на суму майже 95 мільйонів гривень.

З метою запобігання проявам корупції в Укрпошті, на держпідприємстві діє система електронних закупівель. Електронні торги сприяють  спрощенню взаємодії з великою кількістю постачальників, створенню жорсткої конкуренції та максимальній прозорості процедур закупівель. Як результат – зменшення вартості закупівель та економія коштів для підприємства.

Так, завдяки участі Укрпошти підприємства в пілотному проекті Уряду із запровадження електронних закупівель в системі «ProZorro» структурні підрозділи «Укрпошти» провели 238 успішних електронних закупівель. Загальна сума проведених торгів склала майже 40 мільйонів гривень, хоча очікувана вартість закупівель складала більше 43 мільйонів гривень. Саме завдяки електронному реверсивному аукціону ми зекономили більше 3 мільйонів гривень  бюджету Укрпошти.

За рахунок вжиття на підприємстві низки оптимізаційних заходів, впровадження нововведень та втіленню антикорупційної програми,  прибуток Укрпошти зріс у два рази порівняно з плановими показниками. За це час Укрпошта сплатила 1010 млн. грн. податків, зборів, обов’язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів, що на 1,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Таким чином, Укрпошта власним прикладом довела, що якщо масштабно взятися за викорінення корупції на підприємстві та грамотно підійти до організації діяльності, можна показати гарні результати роботи та отримати значні прибутки. Однак це лише початок, і нам ще є над чим працювати. Ми й надалі активно розслідуватимемо всі факти, що мають підозру на корупційну складову, та вживатимемо жорстких заходів. Боротьба продовжується. Зараз ми докладаємо максимум зусиль, аби повернути лідерські позиції на ринку поштового зв’язку, та продовжуємо створювати міцний фундамент для побудови майбутнього Укрпошти.

Дуже б хотілося, аби всі державні підприємства та відомства, розвиток яких гальмує поширення корупції, очистилися від хабарників та спрямовували зароблені кошти на вдосконалення своєї діяльності.

Зараз в державі налагоджується робота нових антикорупційних органів. Залишається сподіватися, що вони ефективно впораються з покладеними завданнями, і в Україні боротися з корупцією будуть не лише на папері та у палких промовах, а на прикладах реальних дій.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Укрпочта,Укрпошта,Ігор Ткачук,революція,гідність,боротьба з корупцією,підприємство,керівник,антикорупційна політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.