У зоні АТО проходить випробування вітчизняний комплекс «Анклав»

17 вересня 2015, 14:05
Власник сторінки
0
42

За оцінками незалежних експертів, портативний постановник перешкод «Анклав» за своїм потенціалом є одним з кращих у світі. Наразі проводяться його випробування в польових умовах.

У зоні АТО проходить випробування постановник радіоперешкод «Анклав» створений вітчизняним виробником – компанією «Укрспецтехніка».Новий комплекс призначений для ефективної боротьби з безпілотними літальними апаратами. 

Принцип його роботи досить простий - пристрій створює перешкоди навігаційному обладнанню, яке використовує сигнали GPS / ГЛОНАСС для визначення поточних координат. 

Більшість безпілотних літальних апаратів здійснює польоти в автоматичному режимі. 
  
В їх електроніку заздалегідь вносяться координати контрольних точок, над якими вони повинні пролетіти і зібрати відповідні розвіддані. «Анклав» же, створюючи перешкоди, фактично робить ворожий БПЛА безпорадним. 

Комплекс «Анклав» має можливість використання ненаправлених і спрямованих (діаграма спрямованості - 40 0 х40 0, коефіцієнт підсилення - 13 дБ) антен з комплекту, що забезпечує дію на певний сектор. 

Маса виробу - не більше 20 кг (з антенами і кабелями) - для «Анклав-1» і «Анклав-1М». Маса «Анклав-2» (з додатковим блоком приймача і спецобчислювача) - не більше 30 кг. 

За оцінками незалежних експертів, портативний постановник перешкод «Анклав» за своїм потенціалом є одним з кращих у світі. Наразі проводяться його випробування в польових умовах.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.