ДОСИТЬ СТРАЖДАТИ ВІД НЕДБАЛЬСТВА "БРСМ-НАФТИ" !

09 червня 2015, 23:06
Власник сторінки
громадський активіст
0
185
ДОСИТЬ СТРАЖДАТИ ВІД НЕДБАЛЬСТВА  БРСМ-НАФТИ  !
АЗС компанії "БРСМ-Нафта" вже неодноразово спричиняли горе на Київщині.

А Вам не видається дивним, що під Васильковом горять нафтобази САМЕ компанії "БРСМ-Нафта" ?

Від учора горить нафтобаза у Василькові (Київська область), на момент написання цього блогу вже є 5 загиблих, як МНСників які локалізовували пожежу так і цивільний мешканець-працівник нафтобази. Не злічити кількість постраждалих від цієї пожежі, рятувальники просять за можливості вивезти з Василькова дітей та вагітних жінок, а в Київській області на найближчі дні оголошено посилену протипожежну безпеку. Наслідком пожежі в Василькові можна вважати і чорні хмари над Києвом, з боку Василькова, та мазутовий дощ, що випав вчора у столиці. До подій прикута увага як ЗМІ так і державного керівництва. 

            При інформаційному розборі інформації виявляємо, що горять нафтобази такої-собі української компанії "БРСМ-Нафта", основна причина пожежі, яка розглядається - службова недбалість працівників нафтобази. Але чи є це першою "службовою недбалістю" цієї компанії?

            Нагадаю, що заправка саме компанії "БРСМ-Нафта" 22 квітня 2014 року вибухнула в Переяславі-Хмельницькому на Київщині, покалічивши десяток людей і забравши життя 6 загиблих під час цього прикрого інцеденту. На той час офіційні представники компанії назвали цей випадок спланованим терактом, спрямованим на дискредитацію власника БРСМ-у, екс-міністра енергетики України Едуарда Ставицького. Але на міжнародній конференції "LPG Ukraine 2014" замглави «Держгорпромнадзору» Степан Дунас доказово заявив, що на заправці в Переяславі було порушено всі норми будівництва подібних об'єктів, що підтвердило тоді слідство.

            Крім того, ще одна АЗС "БРСМ-Нафта" вибухнула цьогоріч в Голосіївському районі міста Києва 16 березня, і це теж було офіційно підтверджено слідством як службова недбалість. На щастя тоді ніхто не постраждав. 

            Відмічу, що з кінця 2014 р. в мережі «БРСМ-Нафта» мали місце ще три надзвичайних ситуації. Так, 29 грудня між двома сусідніми АЗС «БРСМ-Нафта» і "ТНК" на проспекті Ватутіна,  що знаходиться в мікрорайоні Троєщина міста Києва, теж прогримів вибух.             

    10 січня на станції в Броварському районі Київської області виникла масштабна пожежа, горів газ. А 16 січня на станції в місті Бровари тієї ж області було знешкоджено саморобний вибуховий пристрій з годинниковим механізмом. 

            Як помічаємо, у всіх випадках мала місце службова недбалість.

            Дозволю собі нагадати, що за результатами перевірок АЗС «БРСМ-Нафта» в столичному регіоні в жовтні 2014 г. було виявлено багато типових порушень і дано низку рекомендацій щодо їх усунення.

            Веду до того - скільки це ще може тривати? Чому АЗС компанії "БРСМ-Нафта" майже щоквартально мають ставити на вуха та загрожувати безпеці всієї Київської області та інших регіонів, де має свої заправки компанія? Чому факти службової недбалості цієї горе-компанії має так часто "підіймати на вуха" всю Україну? 

             Висновок лише один: Попри те, що має бути локалізована пожежа і відшкодовано збитки постраждалим, компанію "БРСМ-Нафта" ТЕРМІНОВО має спіткати державна перевірка, та у випадку суттєвих порушень техніки безпеки (прецедентів лише за моїм підрахунком вже 4) компанії має бути заборонена діяльність на території України.

            Прошу небайдужих читачів донести цю думку до керівництва Київської області (як основного постраждалого недбалих дій цієї компанії) і відповідних інстанцій нашої держави, зокрема Президента України, Кабміну та Верховної Ради і інших уповноважених вирішувати такі питання органів!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Васильков,АЗС,трагедии,Україна,Переяслав-Хмельницький,висновки,нафта,аналітика,покарання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.