Український Донбас. Декомунізований Ленін "вдяг" вишиванку

05 червня 2015, 09:19
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
1
162
Український Донбас. Декомунізований Ленін  вдяг  вишиванку

Місцевий люд, який живе біля лінії фронту, почав "роздвоюватися" - в Росію не хоче, "ДНР" не вірить, а в Україні жити боїться


Одного дня пролунав дзвінок. Прохання 1-го батальйону було просте: потрібно 100 пар літніх шкарпеток, захисного кольору футболки, плівка на укриття бліндажів, модем Укртелекому, берці малого розміру, харчі. Напряглися, зібрали. Берців, щоправда, ще не має. Сподіваємося будуть. Проблема в країні з берцями розмірами 39-40. 

Кілька днів пішло на пошуки авто, але знову виручив приватний підприємець Олександр Миколаєнко. Його заслужена "Газелька" із Тарасом Тищенком за кермом, хоч і чиркала бригзовиками по асфальту, впевнено почимчикувала у Волноваху й Володарське. Добас залишив двояке враження. На блок-постах вартові мало не дрімали, розморені високими температурами, а на полях тим часом кипить робота. Рови - риються, окопи - окопуються, бункери - бункеруються. 

В містечках Донеччини нам весь час траплялися "люстровані" Леніни. Валити їх ніхто не став, а от у національні кольори перефарбували. 


Особисто вважаю це напівмірами, бо фарба легко змивається. а от коли гада на площі не залишиться, то й перефарбовувати нічого не потрібно. А то місцевий комуно-сепарський елемент стовідсотково десь на городі прикопав разом із "стволом" та партквитком ще баночку з розчинником. Жарт. 

А от засилля донецьких - не жарт. На автостанціях стоїть купа маршруток з табличками "Донецьк". В затінках на лавах розсілися люди перед- і пенсійного віку. Такі ж люди обступили Ощадбанк і його банкомат. Час від часу переповнений "Донецьк" від'їжджає у східному напрямку. В підрозділах настрій не те, щоб зовсім бойовий, але бадьоренький. Хоча по харчам сутужно, факт. Але ще більша нестача форми. Її просять майже всі й багато. Не витримує "казенна" одежина навантажень, розлазиться. 

А ще під час розмови хлопці зазначили, що місцевий люд, який живе біля лінії фронту, почав "роздвоюватися" - в Росію не хоче, "ДНР" не вірить, а в Україні жити боїться. Під Маріуполем вивантажили рештки харчів. Вони там були вкрай необхідні. Навіть банальна картопля. Через військову бюрократію військовослужбовці їли лише "червону рибу", тобто кільку в томаті. Масово солдати страждають на печію. Просто соромно дивитися на військових, які змушені вистоювати в чергах у крамницях, аби придбати собі хоча б якийсь харч для різноманітності. 

Тож не втрачаємо темпу. Пішов другий, найважчий рік війни. Потрібно побороти зневіру і допомогти солдатам. Їм там в стократ важче ніж нам тут. Не забувайте про це.

Реквізити картки ПриватБанку: 5168 7420 2151 5014 (Климчук Костянтин Вікторович)
___________________________________________
Не будьте байдужі! Війна триває!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: армия,72 механизированная бригада фото
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.