Працевлаштування 2015: «У тимчасових кадрах роботодавці не зацікавлені»

29 травня 2015, 10:27
Власник сторінки
Журналіст
0
94
 Працевлаштування 2015: «У тимчасових кадрах роботодавці не зацікавлені»
http://profc.lviv.ua/sluhacham/pratsevlashtuvannya/

За 2015 рік в Україні збільшилось число влаштованих безробітних. Однак для вимушених переселенців знайти роботу - справа не з легких

  За даними Держкомстату періодом на 2015 рік, в Україні спостерігається збільшення рівня працевлаштування зареєстрованих безробітних. Скажімо, минулого року у всій країні щомісячно влаштовувалось приблизно 2000 осіб. На сьогодні цей показник на 25% вищий. Якщо дослідити ситуацію за галузями працевлаштування, то результати виглядатимуть приблизно так:

  За регіонами найкраще безробітні можуть працевлаштуватись у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

  Гостро стоїть проблема працевлаштування вимушених переселенців із зони АТО і Криму. Це питання прокоментувала директор Запорізького регіонального центру зайнятості Ірина Дудник:

«У тимчасових кадрах, а саме такими і є переселенці, наші роботодавці не особливо зацікавлені. Тим більше, врахуйте, що вакансій сьогодні в три рази менше, ніж було на аналогічний період минулого року - охочих на одне вакантне місце 28! Зазначу, що особливих відмінностей у ставленні роботодавців до переселенців із зони АТО і Криму, які шукають роботу, і запорожцям немає. У Запорізькій області 112 підприємств вже взяли до себе працювати переселенців. Звичайно, це роботи не високого рівня кваліфікації - слюсарі, вантажники, та ін. Природно, ми не можемо працевлаштувати, припустимо, шахтаря. А ось щодо житла – на жаль, роботодавці нічого не обіцяють. Причому ані для запорожців, ані для переселенців. Але в Запоріжжі одні з найкращих умов працевлаштування для них».

  Як повідомлялось раніше на сайті Запорізького регіонального центру зайнятості, державна служба активно сприяє працевлаштуванню переселенців. Варто лише зареєструватись у списках Центру.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: робота,Запоріжжя,працевлаштування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.