Укрпошта активно бере участь у міжнародних проектах ВПС

15 травня 2015, 10:11
Власник сторінки
0
41

Представляючи Україну на міжнародному рівні, ми відчуваємо повагу та шану від наших колег з багатьох країн.

Представляючи Україну на міжнародному рівні, ми відчуваємо повагу та шану від наших колег з багатьох країн.

Завдяки тісній співпраці Укрпошти з Всесвітнім поштовим союзом (ВПС) Україна постійно представлена у керівних органах ВПС, що є підтвердженням її високого авторитету в поштовій галузі.

Починаючи з 1994 року під час Конгресів ВПС, які відбуваються раз на чотири роки, Україна чотири рази була обрана одним із 40 членів Адміністративної Ради ВПС – на Сеульському (1994 р.), Пекінському (1999 р.), Женевському (2008 р.) та Дохінському (2012 р.) Конгресах; обрана до Ради поштової експлуатації ВПС (40 членів) під час Конгресів ВПС у м. Бухарест (2004 р.) та м. Доха (2012 р.); двічі виконувала обов’язки заступника Голови Адміністративної Ради (1994-1999 роки та 2008–2012 роки) та члена Управляючого комітету Адміністративної Ради; на Конгресі у Бухаресті (2004 р.) була призначена заступником Голови Конгресу; на Женевському Конгресі (2008 р.) керувала Комісією 8 «Сприяння розвитку».

На сьогодні, Україна є членом обох керівних органів ВПС – Адміністративної ради та Ради поштової експлуатації. Укрпошта очолює Групу «Регламентація та стандарти» Комісії 5 «Поштові фінансові послуги», є членом багатьох робочих груп.

Укрпошта дуже зацікавлена у тому, щоб завдяки своїй участі у керівних органах, зміцнювати відносини між країнами, щоб Всесвітній поштовий союз ставав сильнішим у виконанні місії щодо забезпечення сталого розвитку ефективних, доступних та якісних універсальних поштових послуг.

Глибоко розуміючи проблеми країн, що розвиваються, Укрпошта завжди захищає їх інтереси в питаннях технічного співробітництва, розвитку універсальних поштових послуг, письмової кореспонденції, електронної торгівлі, сприяє розробці та впровадженню прискорених електронних переказів та переказів з післяплатою, докладає зусиль для географічного розширення поштової фінансової мережі.

Укрпошта активно бере участь у міжнародних проектах ВПС, таких як обмін електронними поштовими переказами через Міжнародну фінансову систему ВПС, моніторинг якості пересилання пріоритетної міжнародної письмової кореспонденції, постійний контроль якості служби, обмін електронними повідомленнями з іншими поштовими операторами через інформаційну мережу Post*Net ВПС, використання Інтернет-базованої інформаційної системи ВПС для прискореної обробки рекламацій. Використання інформаційних систем у міжнародному обміні приносить додаткові премії Укрпошті з боку промислово розвинутих країн під час розрахунків за міжнародний обмін.

Активна позиція України під час засідань керівних органів ВПС дала можливість відстояти систему взаєморозрахунків за поштовий обмін, вигідний для країн, що розвиваються.

Зусилля України щодо покращення якості міжнародної поштової служби були неодноразово відзначені експертами ВПС. Двічі проводилася сертифікація системи управління якістю міжнародної пошти за вимогами ВПС і обидва рази – 2004 та 2008 року – Укрпошта отримувала сертифікат вищого рівня А (золотий).

Крім того, фахівці підприємства мають сертифікати ВПС, які дозволяють їм здійснювати сертифікацію системи управління якістю міжнародної пошти та надавати консультації з питань підвищення якості міжнародної поштової служби в інших поштових адміністраціях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: проект,Укрпочта,конгрес,Укрпошта,Ігор Ткачук,міжнародні відносини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.