Відмовитися від радянської символіки - наш святий обов’язок перед героями

27 квітня 2015, 17:44
Власник сторінки
ГФ з охорони громадського порядку і державного кордону
0
53
Відмовитися від радянської символіки - наш святий обов’язок перед героями
«Самооборона Майдану» Вінницької області: Відмовитися від радянської символіки - наш святий обов’язок перед героями України

«Самооборона Майдану» Вінницької області: Відмовитися від радянської символіки - наш святий обов’язок перед героями України

Минуло трохи більше тижня, як Верховна Рада України ухвалила низку законів, що спрямовані на декомунізацію України. Ми вирішили безповоротно позбутися радянського минулого і знищити всі згадки про нього.

Закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів зобов’язує перейменувати назви областей, міст, районів, районів у містах, вулиць та всю топоніміку, що пов’язана з комуністичним режимом.

Сюди входять назви на честь діячів та ідеологів КПУ - від секретаря райкому партії і вище. Винятком стануть діячі, які внесли "вагомий внесок" у розвиток української культури та науки. До того ж, у "чорний" список потрапляють і назви на честь діячів спецслужб СРСР і встановлення радянської влади.

Сьогодні багато говорять про те, що заборона публічного використання радянської символіки та встановлення покарання за це, а також засудження комуністичного режиму суперечать європейській практиці й обмежать громадянські свободи. Погляньмо на Польщу чи країни Прибалтики, котрі своєчасно розпочали боротьбу із залишками комуністичної ідеології в державі та провели люстрацію – це країни із високим рівнем достатку населення та без великих проблем із корупцією в системі влади.

Відмовитися від радянської символіки потрібно було ще у 1991 році. А сьогодні це наш святий обов’язок. Ми в неоціненному боргу перед борцями та героями, які віддали своє життя за українську державність. Історію ніхто не заборонив, історія передається віками та поколіннями. Про неї писатимуть, співатимуть її вивчатимуть у школах та університетах, вона знайде своє відображення у музеях.

Вкрай важливо не забувати, що у нас є власна, багата на перемоги і героїв історія, якою ми пишаємося і яка має бути увіковічена, у тому числі, у назвах вулиць і міст. Місцеві ради разом з громадами отримали право перейменовувати вулиці та інші об’єкти, пов’язані з комуністичним режимом. Люди на місцях повинні вирішувати, від чого треба позбавитись, а що залишити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Вінницька область,декомунізація,Самооборона Майдана
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.