"Ленінопад". Гуманізація України

11 квітня 2015, 21:20
Власник сторінки
1
126

Вільна країна. Ленінопад. Гуманізація України

"Символы империи, символы тирании, символы оккупации должны быть устранены с городских улиц <…> Некоторые [памятники] надо оставить в назидание потомкам, чтобы потомки понимали, какое зло представляют собой коммунизм и коммунистическая империя. Но очистить улицы от таких монументов, конечно, нужно однозначно."[1]

Комунізм пережив дві світові війни. Красива ідея рівності для усіх перетворила ряд країн світу в осередки авторитарного режиму, заснованого на дегуманізації людини та втрати ролі особистості. Створення комуністичного режиму взагалі - це кровавий процес, який за красивою обгорткою ховає деспотичні методи управління та направлений на знищення різноманіття культур, особистостей, громадянських ініціатив. Наслідки режиму чітко позначили ті країїни в яких він був - чередою масових вбивств та депортацій, знущань над особистістю та знищенням релігії.

Пам’ятки комуністичному режиму перетворили колишні радянські республіки в клони - однакова архітектура однакові назви вулиць, однакові статуї Леніну. Ті країни які боронили свої національні та особисті людські права, пройшли через великі випробування, втративши неймовірну кількість людей. Україна завжди була осередком боротьби з комунізмом, з перших років його становлення до Революції Гідності та Війни за Незалежність, українці намагались вирватись з порочного впливу апологетів комуністичного режиму. Шокуюча кількість жертв серед українців під час радянсько-української війни (1917-1921), трьох голодоморів з 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947депортацій українців (1925-1947) та кримських татар (1944), в результаті першої та другої світової війн сягнула кількох десятків мілйонів жертв! Ці жертви були принесені під красним прапором з зіркою до ніг статуй ідеолога класової боротьби - Леніна.

Страшна боротьба українців за свободу від режиму нанесла жахливі руйнування для нації. Сучасні апологети "культури СРСР", які вважають статуї Леніну осередками культури забувають про його ідеологічну роль. Намагаються сховувати криваві наслідки радянської індустріалізації, постійно підмішують ідеологію комунізму в економічні процеси модернізації промисловості України, які більшою мірою відбувались завдяки науково-технічному розвитку та капіталам Європи та Америки. Саме ідеологія яка нав'язує узагальнюючу роль однієї особистості першим ідолом цього, фактично релігійного руху, став Ленін. Необхідно було знищити віру замінивши її атеїзмом, трохи пізніше коли стало очевидно що більшість людей не можуть поступитисьть своїм віруванням й замість божої віри було запропоновано ідеї комунізму та покірливість до комуністичних діячів і Леніна в першу чергу. Віра була замінена на ідолопоклонство. Трохи пізніше стали руйнувати самі церкви , а ті що залишались, прийняли умову - співпрацю з силовими органами комуністичного режиму та повне підпорядкування політиці комуністичної партії.

Але руйнівна роль ідеології комунізму все ще не втрачена, навпаки, старанням північного сусіда знов вона отримала фінансову та інформаційну підтримку. Росія усіма силами намагається реставрувати комуністичний режим на території свої країн-колоній, в першу чергу в Україні. І знов історія повторяється - чим більший спротив в народі цієї ідеології, тим більше вона насаджуються. А Україна всі радянські часи була дуже активною противницею комуністичного режиму, саме це й приводило до наслідків у вигляді кривавих жертв, та встановленню на їх кістках антирелігійних пам’яток особистостям культу комуністів. Пам’яток, які повинні були стерти пам'ять народу країни. Затьмарити жертовність та відвагу українського народу у своїй боротьбі проти радянської влади.

Як саме ідеологія авторитарного режиму позначилась в Україні? Перш за все наслідками захоплення Української держави стали масові перейменування вулиць, міст, навіть імен людей. Знищення національної ідентичності та експропріація власності започаткували дегуманізацію. Статуї та барельєфи діячам кривавого режиму постали в неймовірній кількості! І чим більшим був рух спротиву тим більше ідеологічного тиску нав’язував режим. Факти говорять наступне - в місцях масових жертв встановлювались комуністичні пам’ятки для того щоб затьмарити національну свідомість й викоренити спротив. Кількість пам'яток комуністичному режиму в Україні вражає - вона найбільша серед усіх країн світу!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.