СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ: ВІДКРИТА УКРАЇНА

26 березня 2015, 10:49
Власник сторінки
юрист
0
88
СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ: ВІДКРИТА УКРАЇНА

Умови проекту: з Києва до Львова і назад, один, автостопом, без права використовувати гроші (навіть ті, що заробив), на 4 дні і 3 ночі, без мобільного Інтернету, житла та друзів, без можливості позичи

Умови проекту: з Києва до Львова і назад, один, автостопом, без права використовувати гроші (навіть ті, що заробив), на 4 дні і 3 ночі, без мобільного Інтернету, житла та друзів, без можливості позичити гроші і майже без їжі. Ночувати кожної ночі в різних місцях і їсти у одному місці максимум - 2 рази (при цьому другий раз міг бути допустимим тільки за умов форс-мажору), а ще знайти чесну роботу(роботи) і заробити гроші.

Цілі проекту (messages):
Показати людям, що подорожувати Україною – легко ;
Показати, що досить легко знайти роботу, житло (навіть тимчасове) та їжу навіть в іншому, незнайомому місті.
В Україні дійсно добрі люди.

Коротко про себе: юрист, 24 роки, працюю на звичайному підприємстві, час-від-часу займаюся спортом, читаю, гуляю, ніколи раніше автостопом не подорожував, та й взагалі майже не мандрував, тим більше сам. У Львові до цього був тільки один раз, ще в студентські часи. Власне, займаюся все тим же, що і будь-хто. Я середньостатистичний чоловік, тому ідеальний кандидат для проходження цього проекту, адже таких як я в Україні мільйони.

Перед початком цього проекту я вважав, що його пройти - «раз плюнути». Планував вийти на трасу, піднявши руку, і через 5 хвилин зупиниться вантажівка, котра мене підкине аж до самого Львова, а по дорозі дальнобійник обов’язково дасть мені щось поїсти й пригостить гарячим чаєм з печивом «Марія». Щодо житла, то вважав, що у крайньому випадку переночую на вокзалі, або ж в якомусь парку(спеціально взяв із собою палатку, карімат та спальний мішок) чи в цілодобовому кафе або ж, на останок, попрошуся до міліції. Можливо там мене ще й покормлять)). Щодо їжі та роботи, я не знав як достеменно буду діяти, але мені здавалося, що це не буде великою проблемою. Гадав, що варто запитати 10-ох, 20-ох, 50-ох людей і хтось точно підкаже! На душ у цій подорожі я не розраховував, тому передбачливо запасся вологими серветками. 
Подорож виявилася значно не передбачуванішою, а ніж здавалася на перший погляд… 

Дорога з Києва до Львова у мене зайняла 9 годин, ніякий дальнобійник мене так і не підкинув. 
Роботу, в принципі, було не тяжко знайти, враховуючи, що я запитав про неї більше 100 незнайомих осіб і обійшов близько 40 ресторанів, що знаходилися в центрі. В решті-решт у мене було 2-3 варіанти. Не найліпших, але враховуючи, що відчувався голод, я був готовий навіть туалети мити. До слова, жодний ресторан мені так і не запропонував роботу(до речі, за умовами проекту мені заборонялося працювати і в юридичній сфері). Але, зрештою, спромігся заробити 284 грн. декількома чесними шляхами.
Щодо житла та їжі, то це був для мене постійний стрес. Містом я майже не насолодився, тому що весь час або шукав де безкоштовно поїсти(без крадіжок, звісно ж), або де можна переночувати. Зрештою, мої передбачення щодо вокзалу чи буцегарні, на щастя, так і не реалізувалися, і кожної нової ночі я ночував у досить пристойних та неочікуваних місцях. Особливо другої ночі, тоді спати мені довелося на підвіконні вікна, що виходило на саму площу «Ринок» та міську ратушу.
Проект я закінчив успішно, виконавши всі пункти. Це було тяжко, але ніхто і не казав, що буде легко.
Детальніше про кожний день життя без грошей у Львові та про захоплюючі пригоди, що трапилися зі мною далі: http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3493011/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,отдых,поездка,Львів,бесплатно,социальный проект,Путишествия,Київ,відпочинок,безкоштовно,соціальний проект,Подорож Україною.,подорожі,автостоп,зони відпочинку,подорож,активный отдых,подорожчання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.