Я за один підхід до всіх – принциповий, справедливий, незворотній.

22 березня 2015, 09:34
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
1
75

Ефективну люстрацію можна проводити й під наглядом голови Антикорупційного бюро, якщо в громадян до цього органу появиться довіра.

Слідкую за недолугою потугою маляренок, петренок, шокіних, авакових, які борються із корупованістю суддів ніби так, щоб її ніколи не побороти, щоб завести суспільство в лабіринт судових слухань не тільки в українських судах, а і в європейських, куди осоружні судді обов’язково будуть апелювати. Та апелюватимуть з відкупним, як привикли до цього самі. Не думаю, що європейська феміда без гріха - «телец златой чтит весь род людской».

В цьому винен і недоcконалий люстраційний закон, підготовлений корумпованим Урядом та прийнятий лобійським парламентом з одною метою – відсіяти чужаків та залишити себе і своїх (білих та пушистих) при владі. Ну яке значення має те, чи працював чиновник при уряді Азарова? Хіба уряди Тимошенко, Януковича, Кінаха були менш корумпованими? Тоді що – державні фарисеї не піарились, не крали, не займались рейдерством, не брали хабарі? Ще й як!

Підхід повинен бути один для всіх – принциповий, справедливий, незворотній. Якщо убивав людей на Майдані чи в побуті, якщо грабував, підбурював, організовував, покривав чи замовляв на різні обрудки інших бандитів – відповідаєш на повну згідно Кримінального кодексу, як бандит.. Якщо в декларації про доходи і витрати умисно збрехав, нерухомість приховав, законність доходів не підтвердив - не маєш права ніколи більше працювати в державних установах, судових та виборних органах. За ненавмисно приховані доходи сплати податок - 15%. З прихованих тіньових доходів заплати податок вп’ятеро більший. За несплату - повна конфіскація майна і всіх грошових рахунків (закордонних – теж) за рішенням єдиного спеціалізованого суду. Тоді й появляться кошти на нові робочі місця, на підняття пенсій, зарплат, будівництво доріг, медицину…

Перевіряти махінаторів потрібно за всі роки незалежності. Таку перевірку та люстрацію застосувати до всіх урядовців, суддів, адвокатів, депутатів, чиновників, мерів, правооохоронців, працівників СБУ, бізнесменів, банкірів, ректорів ВНЗ, головлікарів, формацевтів, директорів державних підприємств, власників збанкрутілих банків, керівників будівельних кампаній, енерго-водо постачальників, митників, податківців,...

Розпочати потрібно з високих чиновників. Люстрація буде тільки тоді єфективною, коли проводитимуть її не чиновники, не депутати, не члени олігархічно-популістських партій (інших в Україні немає), не новоспечені менеджери чи випускники юридичних бурс ківаловського типу, а компетентні, чесні громадяни, не заплямовані хабарництвом, членством в партіях та іншими ганебними зв’язками. Немає такого закону? Так прийміть! Не хочете – у відставку!

Ефективну люстрацію можна проводити й під наглядом голови Антикорупційного бюро, якщо в громадян до цього органу появиться довіра. Мене бентежить відбір кандидатів на голову цього б’юро, з яких троє з чотирьох – адвокати, які працювали і в органах прокуратури, тобто – юристи. Але ж всі махінації в країні - привласнення державного майна, рейдерство, прийняття лобійських законів, постанов, рішень та інші обрудки, - відбуваються за підписами дипломованих юристів.

Та довіра до Антикорупційного б’юро може появитися, коли до гільдії люстраторів залучать фахових детективів, і, навіть, здібних від природи «остапів бендерів», які виведуть на чисту воду українских «корейок» типу Юлі Тимошенко і їй подібних, бо знають сотні маніпулятивних ходів, якими нечестивці збагачуються, обманюючи громадян і державу.. І не має ніякого значення, що Генпрокуратура та Верховний Суд зняли з «корейок» звинувачення в економічних обрудках, бо в державі ще не було не корумпованих правоохоронних і судових органів... Тому громадяни України, не безпідставно, не вірять ні прокуратурі, ні судам, ні парламенту. Ще й переконані, шо вищі органи корумпованіші за нижчі...

Все інше – від лукавого

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.