Заяви речників АТО, що насторожують

17 березня 2015, 13:07
Власник сторінки
0
708

Вчора речники АТО зробили декілька цікавих заяв, які не могли не привернути моєї уваги.

Вчора  речники АТО зробили декілька цікавих заяв, які не могли не привернути моєї уваги.

Так, наприклад,речник АТО в Луганській області Руслан Ткачук заявив про те, що бойовики, за підтримки підрозділів ЗС РФ,готуються здійснити провокаційний обстріл г. Луганск з території РФ з використанням РСЗВ «Ураган».

Зі слів п.Ткачука системи залпового вогню бойовики планують розмістити в районі прикордонних хуторів в Ростовській області таким чином, щоб траєкторія польоту проходила через н.п. Станиця Луганська, тобто - з української сторони.

Цей обстріл передбачається використовувати як привід для звинувачення української сторони в зриві Мінських домовленостей і початку наступу на позиції ЗС України в цьому районі.

Хитрий план росіян,про який на загал розповів речник АТО, відверто мене здивував.Я довго не міг оговтатися та прийти до тями від такої підступності нащадків Золотої Орди. Шайтани,одним словом. Стріляти зі своєї території щоби траєкторія польоту проходила через н.п.Станиця Луганська та ще й робити це таким чином щоби про це, ще до початку стрільби, дізналися в штабі АТО.

Прийшовши до тями і перевівши подих я все таки зрозумів, що мене здивувало. А здивувала мене в цьому підступному плані росіян відстань, з якої нащадки Золотої Орди збираються вести обстріл м. Луганськ. Відстань до найближчого хутора в Ростовській області за маршрутом" Маноцкий Ростовская область(РФ) — Луганськ (UA) ~ 64 км".Ну, якщо навіть відкинути всі умовні кути і вибоїни на російських дорогах, то все одно -кілометрів 40 буде.

Це я до чого веду. Для чого росіянам стріляти з СРЗВ "Ураган" по Луганську зі своєї території,з відстані 40-60 км, наражаючись на можливі  неприємності на міжнародній арені, коли вони спокійно можуть це зробити з самої території України?

п.Ткачук, Ви, як речник АТО в Луганській області, мапу самої області і району бойових дій,коли в останній раз бачили?Крім Станично-Луганського району в безпосередній близькості від Луганська є ще один район де точаться активні бойові дії, а саме: м.Щастя.

Якщо підступні росіяни мають бажання зірвати мирні угоди і здійснити провокаційний обстріл м. Луганськ з використанням РСЗВ,то краще всього їм це робити з району с.Весела Гора,яке знаходиться від Луганська на відстані 20 кілометрів. За спиною у бойовиків,на момент обстрілу м.Луганськ,на відстані 5 кілометрів,  будуть знаходитися  позиції ЗСУ.

Плюс такого плану полягає в тому, що жодна собака,себто, Місія ОБСЄ, не доведе, що обстріл вівся саме з російської сторони,а навпаки, звинуватять ЗСУ у порушенні домовленностей щодо припинення вогню,саме у моменті обстрілу міста з позицій ЗСУ, чого власне і домагаються російські хитруни.

Ще більше позитивних емоцій викликало повідомлення прес-офіцера штабу АТО в секторі "А" Володимира Корніяки.

Далі мовою оригіналу:"Спикер добавил, что по данным разведки, батальон "ЛНР" "Листопад" частично укомплектован военнослужащими ВС России."

http://lugradar.net/2015/03/66954

п.Корніяка,стидаюся спитати, але, тут така справа,що все ж таки треба-Ви впевнені,що пили тільки воду або міцний чай? Що це за підрозділ ЛНР(!), та ще й частково укомплектований військовослужбовцями ЗС Росії з характерною назвою "Листопад"? В структурі ЛНР є батальйон "Август",що в перекладі з російської на українську звучить, як "Серпень".

п.Тимчук теж вирішив здивувати своїми знаннями реалій Луганської області.

"Проведена реорганизация Алчевско-Первомайской группировки российско-террористических войск: если на начало марта значительную часть группировки составляли российские наемники и военнослужащие, то на сегодня основная часть - это боевики «ДНР» из числа местного населения"

п.Тимчук, пояснюю. Алчевськ та Первомайськ-це міста Луганської, а не Донецької, області.Наразі, ці окуповані міста тимчасово перебувають під контролем бойовиків "ЛНР, "з числа місцевого населення ,а не бойовиків "ДНР". Якщо немає глобусу Луганської області, то хоча б придбайте мапу цієї області.

Підсумовуючи, хочу нагадати панам речникам та прес-офіцерам,що в силу вступив закон «Про посилення відповідальності військових у зоні АТО», згідно з яким військовому, в ході проходження служби, за зловживання спиртними напоями, загрожує від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 10 днів.

Д.Снєгирьов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.