Національна гвардія повинна служити виключно народу України

14 березня 2015, 16:01
Власник сторінки
депутат міської ради Ужгорода
0
62
Національна гвардія повинна служити виключно народу України
Національна гвардія опора народу України

В Україні більше немає повторитися ситуація, коли боєць, військовий, гвардієць стріляє за чиїмось наказом у свій народ.

13 березня Україна відзначила  порівняно нове, але дуже важливе свято – День Національної гвардії. Призначення Нацгвардії - виконувати найвідповідальніші завдання у захисті країни від зовнішніх ворогів. Тому вона має стати опорою держави, а не міліції, опорою народу, а не каральним органом.


До 2000 року в Україні Національна гвардія була одним з елітарних військових підрозділів. Під час першої хвилі сепаратизму в Криму у 90-х роках саме завдяки твердій патріотичній позиції гвардійців вдалося зберегти півострів у складі України. Однак у 2000-х роках Нацгвардію трансформували у внутрішні війська – каральний орган у структурі Міністерства внутрішніх справ, призначений для «внутрішніх війн» зі своїм народом. Тому процес реставрації Національної гвардії, яка вже довела свою ефективність у зоні АТО, ще не завершений. Гвардію необхідно вивести з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ та підпорядкувати Міністерству оборони. Для прикладу, найбільш відома у світі американська Національна гвардія перебуває у розпорядженні Міністерства оборони США. В Україні більше немає повторитися ситуація, коли боєць, військовий, гвардієць стріляє за чиїмось наказом у свій народ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,народ,МВС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.