Не треба нам третього Майдану

10 лютого 2015, 21:42
Власник сторінки
Експерт "Недержавного аналітичного центру"Українські Студії Стратегічних Досліджень"
1
321

Чому небезпечні суспільні збурення у цей час.

Не хочеться нагнітати електризовану до крайнощів атмосферу, але над цим має задуматись кожен. 

Цієї суботи відвідав Львів на півдорозі із Закарпаття до Києва. 
Там у храмі Св. Юра перебуває нерукотворний образ Ісуса. Не скажу, що аж занадто віруючий, але була можливість та й вперше його із Ватикану вивезли, просто цікаво... 

Тож стою я з братом у черзі третю годину і тут мене осінило - в цей час фрау Меркель, месьє Оланд та містер Керрі у Києві на переговорах, витрачають в черговий раз по три дні на вирішення Україно-Російської війни, ще й реліквії з свого релігійного центру привозять. Бляха та вони ж усі реально налякані, що придурок сєвєрний натисне на червону кнопку. 

Ну не можуть просто так керманичі провідних країн світу витрачати уйму свого дорогоцінного часу на вирішення чужої війни. 

Приїжджаю додому. Чесно, після тижня відпочинку та просвітлення так не хотілося повертатись до аналітичної роботи (займаюсь питаннями військових конфліктів, роззброєння), але відчуваю певну відповідальність. Припадаю до інтернету, обдзвонюю знайомих спеців, які в темі і тд. 

Новини знову невтішні - 5 лютого Путін підписав указ "О призыве граждан Российской Федерации, пребывающих в запасе на военные сборы в 2015 году". Також, вже другий тиждень перекидає одне з найбільш боєздатних військових з'єднаннь з Таджикістану(201 військової бази) до Ростовської обл. Це угрупування виконувало надзвичайно важливе, стратегічне завдання - прикривала південь Росіїї та Казахстану від кордону з Афганістаном, в якому знаходиться 40-тисячний контингент військ США. А це у свою чергу значить, що Путін іде ва-банк. 

Воно і не дивно - будував 15 років імперію, але її навіть нікому передати - дружина кинула, дочки втікли в Нідерланди. 
Можна тусуватись із друзями, але пардон, в тебе їх теж нема. 
Можна двіжувати із підлеглими, але вони усі такі перелякані, що тремтять від одного погляду.(Подивіться наприклад, на типові засідання у кремлі). 
Значить треба шуката забав, граючи у войнушку. Хулі, кожна людина має право з'їхати з глузду. 

І у цьому контексті Путіна стримує лише Українська влада, яка є офіційною та визнаною Світом. Як це вирішити - делегітимізувати її. 

Як її делегітимізувати - влаштувати третій майдан. 

Влаштувати не так важко - у 1917 році вистачило здійснити диверсії на залізниці, щоб у Петербурзі три дні не було хліба, і народ пішов штурмувати Зимовий палац. 

А у нас у Києві як тільки почнуться серйозні мітинги(шавки різні типу 5-колони нікуди не ділись), зараз перебуває близько батальйона спецназу ГРУ під прикриттям із повним арсеналом зброї і одна половина їх піде нищити комунікації між Генштабом та військовими з'єднаннями( у всіх проявах - технічних та і просто вбиваючи ключових офіцерів), а друга передягнеться у братство добровольчих батальйонів і буде штурмувати зі зброєю в руках адміністративні будівлі та вішати усіх чиновників які попадуться по дорозі. Спочатку, можливо, народ і зрадіє такому "очищенню" та це по-справжньому розв'яже руки Путлєру і під проводом бородьби з хунтою точно піде на широкомасштабну операцію(наслідки останнього думаю усім зрозумілі). 

Що ж тоді робити? 

По-перше, зібрати всю волю в кулак, стати плечем-до-плеча із сусідом, братом, сватом, колегою, подивитись у дзеркало, подивитись навколо, прибрати вдома, прибравши вдома, прибрати на вулиці, прибравши на вулиці, навчити цього інших. 
Це не значить, що треба змиритися із владою, і нічого не робити, але, і змінити за один раз її не зможемо. Політичні еліти вирощуються роками. Вже видно багато молодих людей, які мислять зовсім іншими, благородними матеріями. 

Потрібно зрозуміти і тих людей, що зараз при владі - важко собі уявити життя простого громадянина, відпочиваючи на дорогих курортах, і обідаючи в ресторанах. Варто лише їх час-від часу тримати у страху(згадайте першу половину минулого року, коли навіть у Раді попереднього скликання, де була більшість регіоналів, усі голосували як треба, без чварів). 

Повертаюсь до того відчуття, коли стоїш у католицькому храмі, бачиш як люди прикладаються до святині, і православні і католики, розумієш, усім абсолютно все одно якого ти віросповідання, усі ми люди і хочемо душевної гармонії. 

Вірте, все зміниться. Можна два роки прожити і без побутової техніки та шмоток в кредит. Були і набагато гірші часи воєн та голодоморів. Лишень протриматись два роки, не робити відчайдушних акцій, виважено ставитись, до того, що показують по ТБ, більше відчувати, аніж думати. 

Все тече, все змінюється і лихо теж пройде. 

Слава Україні!!!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.