Прес-центр АТО не в курсі про реальну кількість загиблих в зоні АТО?

28 грудня 2014, 18:19
Власник сторінки
0
157

Кожна смерть-це трагедія, але не однієї, окремо взятої родини, а цілої України. Українці мають знати ,якою ціною виборюється соборність.Ті, хто загинув за Україну, повинні лягти в землю героями, а не безвісті зниклими, а родини їхні повинні отримати від держави підтримку та відповідне забезпечення.


Один український військовослужбовець загинув в ході антитерористичної операції на сході України 25 грудня, ще один отримав поранення. Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповіли в прес-центрі АТО

"Так, 25 грудня близько 9:00, доставляючи паливно-мастильні матеріали на автомобілі КрАЗ, в районі населеного пункту Оріхове Луганській області від підриву фугасу направленої дії загинув Андруник Петро Петрович, інший військовослужбовець отримав важке поранення, його доставили в лікарню міста Лисичанськ". Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Але це лише один епізод, про інші факти загибелі українських військовослужбовців на Сході України прес-служба АТО не повідомляє.

Зокрема, "Думська" повідомляла, що 28-а окрема механізована бригада, яка дислокується в Одеській області, продовжує нести втрати на сході країни. 25 грудня на міні-розтяжці, яку бойовики встановили на нейтральній смузі, підірвалися начальник розвідки бригади майор Олександр Кушнирук і командир відділення розвідроти сержант Виорел Лісник. Трагедія сталася в районі між населеними пунктами Піски і Первомайське Донецькій області.

Офіцеру було 32 роки. Прощання з героєм відбулося 28 грудня, о 10:00 на плацу військової частини А0553 за адресою: м. Хмельницький, вулиця Толстого, 4.

Також, 25 грудня журналіст Дмитро Лиховій написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook про те, як під час мінометного обстрілу одного з українських блокпостів навідник танка сів на місце механіка-водія, щоб відвести танк із зони обстрілу, бо водій-механік у цей час перебував далеко від танка.

"Через погану обізнаність з керуванням навідник зачепив плиту блокпоста, яка насмерть придушила одного з військовослужбовців, та траком переїхав голову іншого військовослужбовця. Бойові побратими двох загиблих від "дружнього вогню" тут же забили винуватця трагедії", - написав Лиховій про деталі цієї страшної трагедії. Він додав, що доповів про цей випадок комісарові по роботі з особовим складом і вже триває розслідування.

Прес-служба АТО розповсюджує невірну інформацію, повідомляючи про одного загиблого. І це тільки те, що потрапило до ЗМІ, я не кажу вже про реальну обстановку на фронті. Прес-центру АТО варто вже було б навчитися моніторити пресу та соцмережі, тому що надання такої недостовірної інформації, по-перше, вводить в оману український народ, а по-друге - підриває імідж керівництва АТО в цілому.

 Кожна смерть-це трагедія, але не однієї, окремо взятої родини, а цілої України. Українці мають знати ,якою ціною виборюється соборність.Ті, хто загинув за Україну, повинні лягти в землю героями, а не безвісті зниклими, а родини їхні повинні отримати від держави підтримку та відповідне забезпечення.

Д.Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.