КОНТРОЛЬ НАД ГАЗОВИТРАЧАННЯМ

14 грудня 2014, 12:58
Власник сторінки
технолог пищевых производств
0
54
КОНТРОЛЬ НАД ГАЗОВИТРАЧАННЯМ

Нам кричать, що ми в себе дома витрачаємо газу більше всіх на світі.Та нам же не дають поставити газові лічільники, а без обліку хіба ж можна про щось говорити?

 ГАЗОЗБЕРЕЖЕННЯ ТА КОНТРОЛЬ
Нещодавно я був у прабатьківському Чернігові. Зупинився, як завжди, у свого вузівського побратима. Живе він точно в такій же трикімнатній квартирі, як я. На кухні у нього така ж сама кухонна стінка. Коли я був у нього, до них прийшов майстер з Ченігівгазу http://s1.radikale.ru/uploads/2014/4/6/f4f5b85b6cf3a8e7976c4ecfc28d6467-full.jpg і за лічені хвилини встановив газовий лічильник. У побратима в квартирі, як і в мене, зареєстровані діти, які там не живуть. То ж йому довелось за установку лічильника заплатити повністю, аж 500 гривен.
Повернувшись до Львова я поїхав у Львівгаз, щоб підключити газовий лічильник і собі. Там тепер всіх приймають у єдиному вікні. Взяв талончик №56 і приготувався чекати годину. Куди там, тої ж секунди на монітори з’явилось «№56 підійдіть до вікна №6 і ще через хвилину я, підписавши бланк заявки , їхав додому. На слідуючий день прийшли майстри. От тоді я й зрозумів, чому серед 56 відвідувачів я був єдиний, хто хотів поставити лічильник.
Коли я показав хлопцям фото, як Чернігівський майстер ставить лічильник, вони сказали, що це кам’яний вік! Тепер застосовують тільки мембранні лічильники і показали здоровенну бандуру, для якої треба було викинути кухонні меблі, а патрубок для відводу газу приварити на метр вище. Мало того, установка лічильника у Львові коштує 1600 грн!
У Львівгазі всі мембранні лічильники величезні, тому у нас і не спішать руйнувати кухонні меблі, до того ж термін окупності їх 6-7 років! Думаю, у нас штучно примушують людей відмовлятись від установки газових лічильників. Адже є вже давно мініатюрний і дуже точний, до того ж з дистанційним зчитуванням, газовий мембранний лічильник для
кухонь БЕТАР -СГБМ-1,6ТК. http://alfaopt.ru/a92763-betar-sgbm-16tk.html !
Я в 2006 в № 8 Всеукраїнської технічної газети в матеріалі «Хто контролює Чорнобильський атом» писав про те, як нищили Львівприлад. А саме там тоді й розробили той БЕТАР. Тепер той лічильник випускають в Росії. Але ж у Львові залишились його співавтори й є десяток фірм, які можуть за кілька місяців налагодити його виробництво. І я не кидаю слів на вітер. У січні 1993 мій міжвузівський агроконсорціум «КаТеТ», де я був головним науковим спеціалістом, уклав договір з дослідно-експериментальним заводом львівського РадіоНДІ на виготовлення експериментальної лінії по виробництву сирів та масла. В лютому я передав їх головному інженеру Нормативно-технічну документацію нашої розробки та ескізи, а вже в червні отримали готову і працюючу універсальну міні-лінію по виробництву сирів та масла! Складну лінію зробили за 5 місяців, а тут лічильник, вже розроблений! Якщо хто не знає, то знаменитий Львівський концерн «Єлектрон» починався з маленької приватної майстерні «Водомір», де випускали різноманітні лічільникі, в тому числі і для газу! Невже те, що могли робити наші діди 70 років тому, не зможемо зробити нині?
Не проблема освоїти БЕТАР на бідь якому механічному підприємстві України! Проблема в іншому – нашим газовикам не вигідний облік! Адже тоді вони не зможуть мати неврахований газ, який можна продати, а гроші покласти в свою кишеню!
Адже ніхто в Україні сьогодні не знає, скілки і де ми добуваємо газу і куди той газ іде, як не знаємо, хто і як використовує російський газ і хто конкретно на цьому наживається!
Бо такий безлад вигідний і крадіям, і чиновникам, які їх кришують. Тому і не впроваджуються у нас в котельнях дешеві насадки Єкимовських на газові пальники, які економлять до 30% газу, тому й не модернизуються топки котелен, збудовані ще при Сталіну й розраховані на єдине пальне того часу – Донецьке вугілля!
Газозбеореження без контролю неможливо. І не тільки газові лічільники для цього потрібні. Найперше повинно налагодити контроль над діяльністю влади. Щоб не на свої клани і свої кішені працювала, а на Україну!
К.т.н.Володимир Сиротенко(Вербицький
Правнук автора «Ще не вмерли України»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.