Про адмінресурс «Народного фронту» та незрілість «Свободи»

01 листопада 2014, 14:00
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
1
77

Я в черговий раз переконався в політичній незрілості штабу партії, коли «Свобода» на Покрову пішла колоною до Верховної Ради. Було безглуздо, як і безперспективно, вимагати від депутатів тої Ради...

 Аналізую результати виборів. За Блок Петра Порошенка та «Народний фронт» виборці віддали  майже половину голосів, притому – порівну. Це значить, що переконлива частина суспільства за демократію, євроінтеграцію, проти одновладдя. Бажають, щоб влада була демократична та паритетна.  «Самопоміч» та «Радикальна партія» вкупі мають понад 18%. Це дуже добре як первопроходцям. «Самопоміч» обійшла «радикалів» на фініші - неагресивність, розсудливість, інтелект та позитивний мерський досвід Садового незрівняні з агресивно-безперспективним піаром Ляшка. «Необхідний процент отримав «Опозиційний блок», бо «народні» обранці зпрогнозували це ще змінами до виборчого закону  в листопаді 2011 року, прийнятому за підтримки 366 депутатів. Проаналізуйте – значна частина з тих спритників, що голосували за антинародний виборчий закон, пролізла в парламент, щоб знову ловити рибу в мутній воді.

Позитиву від цього парламенту чекати можна, та надії на суттєві покращення немає. Це зрозуміло з недолугого закону про люстрацію, яким влада бувших «білосердечних» пропіарила себе напередодні виборів, вимагаючи «миттєвого підпису» Президентом, ніби він в боротьбі з корупцією менш активний за Турчинова та Яценюка. Я відчуваю, що від того закону, що видала Верховна Рада,  буде більше негативу, ніж позитиву. Олігархи, - акули політики, - вийдуть сухими із води, а під одну мітлу люструють неугодних та досвідчених фахівців. Недолугий закон в троцкістському стилі, коли овець замінять, щоб баранам зручніше ними управляти. Пам’ятаю щось подібне, коли в червні 1985 року при генсеку-демагогу Горбачові Політбюро КПРС прийняло постанову про боротьбу з нетрудовими доходами. Міляція розганяла селян з ринків, а жадібна партійно-комсомольська сволота та червоні директори відкривали «фірми» при державних підприємствах, доводячи їх до банкрутства, бо перекачували бюджетні кошти на створені ними  підприємства з необмеженою безвідповідальністю. Наслідки відчуваємо й сьогодні.

Тривожить і наявність нечесної боротьби при парламентських перегонах. Не тільки самовисуванців, а й партій. В тому числі провладної – «Народний фронт». Бувші білосердечні «професіонали» скористалися адмінресурсом як в день виборів, так і в процесі підготовки до них. Прикладів достатньо. Зупинюся на характерних трьох:

1. Переконаний, що «відставка» міністра Мусія зумовлена тим, щоб перед виборами задобрити мафіозне керівництво медициною і формацевтикою. Чесний, порядний міністр, активіст Майдану, намагався розворушити корумповане кубло в Мінздраві, що визвало шалений спротив корисливих акул тіньового бізнесу, який в медицині має неабиякий адміністративний вплив на працівників низових медичних закладів і формацевтичних підприємств. Справа зроблена.

2. Я в черговий раз  переконався в політичній незрілості штабу партії, коли «Свобода» на Покрову пішла колоною до Верховної Ради. Було безглуздо, як і безперспективно, вимагати від депутатів тої Ради визнання вояків УПА, коли значна частина  з присутніх на сесії є спадкоємцями керівників і наглядачів Союзу-Гулагу.. «Свобода» повелася на заздалегідь продумані її політичними «союзниками» провокації, з чого влада скористалася по повній. Спікер Турчинов кілька разів ставив питання про включення до порядку денного закону про визнання УПА, хоть був упевнений у відсутності 226 голосів підтримки.  А він все ставив і ставив, а ситуація під Радою все накалялась, тож поява провокаторів була передбачена і прогнозована... Турчинов закрив сесію, міністр Аваков розігнав агресивних «мітингувальників»...  Та головне – картинка пішла гуляти по Росії, Європі та в українських телеканалах: «Націоналісти» застосували зброю і каміння - штурмують Верховну Раду! «Свобода» зірвала важливе засідання парламенту! «Бандерівці» намагалися дестабілізувати суспільство напередодні виборів!...  Рейтинг  «Свободи» почав падать, а «Нарфронту» – зростать. .

3. П’ять соціологічних інституцій провели опитування в день виборів, і у всіх результат майже однаковий – Блок Петра Порошенка перемагає «Демфронт» в середньому на 2 відсотка. Та соцслужби не проводили опитування в будинках престарілих, хоспісах, психлікарнях, виправних колоніях – «забули». А в «Нарфронті» не забули - скористалися адмінресурсом, з-за чого отримали до 3 % дармових голосів.

Тож матимемо те, що маємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.