Зустріч студентів Інституту Журналістики з Ярославом Федорчуком

22 жовтня 2014, 22:27
Власник сторінки
hizhnyak-liliya@mail.ru
0
263

"Наша сила - в єдності".

3 жовтня 2014 року до Інституту Журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка, на зустріч із студентами, завітав не просто відомий український політик, а активний громадський діяч, народний депутат Верховної Ради України, один із засновників ВО «Батьківщина», почесний доктор Луцького національного технічного університету, член Національної спілки письменників України - Ярослав Петрович Федорчук. 

Студентам була надана можливість переглянути документальний історичний фільм «Вони боролися до загину», що був знятий за ідеєю, власне, самого почесного гостя. Сюжет цього двосерійного фільму присвячений подіям, що відбувалися під час революції в Україні 1917-1920 рр., особливо на Черкащині.  Також фільм повідомляє про те, що УНР була одним із найважливіших чинників у формуванні української народності за часів революції, а незалежність України була для них найголовнішим пріоритетом, тому цю ідею невпинно відстоювали. 

Кінострічка «Вони боролися до загину», дійсно, справила надзвичайне враження на кожного із студентів і, скоріше за все, внесла до їх поглядів на політику деякі корективи. Про це свідчили їхні захоплені погляди і далеко не байдужі запитання. Доволі часто під час лекції можна було почути фразу "Воля України - або смерть". Мабуть кожен ненароком задумався: "а що ж, справді, чекає на нашу державу в майбутньому?", "чи отримає вона, нарешті, ту свободу та незалежність, що віками виборювали наші прадіди?". Звісно, відповіді на це питання не має ніхто, але, як сказав Ярослав Петрович Федорчук : "наша сила - в єдності". Ми, і тільки ми, закладаємо фундамент сильної, потужної, а головне - незалежної держави і її світлого майбутнього.

Переглядаючи фільм, чи не кожен, непомітно для себе, проводить паралель між минулим нашої Батьківщини і її сучасним життям. Адже в світлі останніх політичних подій у нашій країні та, часом, поширення приречених на поразку, пригнічених настроїв, надзвичайно важливо не покидати віри та надій на спокійне та мирне життя. Українська свідомість завжди буде пробуджуватися в серцях дітей української землі, щоб вони могли з гідністю сказати: "я українець!". 

На знак поваги до Ярослава Петровича Федорчука та вдячності за цікаво, і з користю, проведений час, студенти прочитали вірш В.Баранова «Українці мої». Загалом, атмосфера була просто неповторною, тому зустріч із народним депутатом не залишила байдужим жодного студента.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.