Ярослав Федорчук

14 жовтня 2014, 21:56
Власник сторінки
3
135

"Воля України - або смерть!"

Поштовхом до написання цієї статті була зустріч з депутатом Верховної Ради України, одним із засновників та лідерів ВО «Батьківщина» -Ярославом Петровичем Федорчуком. Зустріч відбулася 3 жовтня 2014 року в Інституті Журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка, і саме ця зустріч була поштовхом до роздумів над багатьма питаннями, щодо політичної ситуації в Україні.

Ця подія справила позитивний вплив і зародила нове ставлення студентів до політики. Адже таке поняття як «зневіра в щасливе майбутнє України» заселилося в серцях майже кожного українця.
Отже, переглянутий нами документальний фільм Ярослава Федорчука «Вони боролись до загину» побудований на історичних фактах, і справив на нас неймовірне враження. Адже була проведена паралель між минулим України і її сучасно ситуацією.

Неодноразово лунала фраза протягом лекції «Воля України – або смерть!». Ми навіть не замислювалися, але й справді, українська свідомість пробуджувалася, пробуджується і буде пробуджуватися в не залежності від того, де б ми жили, і хто б нас хотів приборкати собі, ми все одно залишимося гідно назватися «українцями». Адже споконвічне бажання бути вільними і незалежними вселилося в наші душі і не полишить їх ніколи.

Наша сила, зазначає Ярослав Федорчук - в єдності! Тільки від нас залежить майбутнє нашої держави. І саме ми – нове покоління творимо історію, тож на наших плечах тепер відповідальність не тільки за сучасне покоління, але й майбутнє наших нащадків. Найголовніше це – пробудженість нації, та готовність до змін!

На думку депутата, за останній рік спостерігається пробудження національної української свідомості, у зв’язку з сучасними подіями. Патріотизм – тепер повернувся на попереднє місце, і знову вважається характерною рисою кожного, хто проживає на цій території. Але однієї любові до Батьківщини недостатньо. Як сказав Ярослав Федорчук «з хохла може вийти толк, якщо він змінить свою хохловську натуру». Кожен має задуматися над своєю поведінкою і над своїми діями, адже поодинці ми - ніхто, тому «Єднаймося!» заради створення абсолютно нової нації.

Народний депутат щиро вірить, що зміни потрібні саме в керівництві держави. Адже саме керівництво гальмує наш розвиток. Тож контроль має здійснювати народ , за словами депутата «Доки будуть продажні виборці – доти будуть продажні політики». «Тож , не втрачаймо віри і почнімо діяти в єдності» але самої віри мало, найголовніше – це діяти, і як найшвидше!

Отже, виступ народного депутату Ярослава Петровича Федорчука гідний похвали, так як змусив студентів замислитися, що вони - великий народ з великою історією, тому заслуговують на краще майбутнє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.