Лицарі і фаєр-шоу «запалили» на День молоді

03 липня 2014, 04:40
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
113
Лицарі і фаєр-шоу «запалили» на День молоді

День молоді у Білій Церкві пройшов без презентацій молодіжних громадських організацій, але гірше від цього не стало

Справді, у зв’язку із обмеженням видатків бюджету міста цього року було вирішено обійтися без традиційного заходу, який мав назву «Ярмарок молодіжних та дитячих ГО». Це коли на сцену виходили лідери та члени молодіжних громадських організацій і починали мірятися програмами, проробленою роботою, презентаціями. 

Та якість свята від цього не погіршилася. Напередодні відбувся ІІІ Білоцерківський Парад вишиванок ініційований місцевою «Молодою Просвітою».

А у сам День молоді традиційний фестиваль «Дорога до Юр’єва» (організатор «Сузір’я Єдності» зі своїми однодумцями-«рольовиками»). Решта ГО свято проігнорували. Особливо пусто було на тому місці, де завжди були присутні студенти БНАУ. Що ж, напевно, «батьку» всіх «дітей-студентів» не було коли дати команду виходити на площу, а самі «улюблені діти», як кажуть, «завтикали».

Програма святкувань стартувала в парку ім. Шевченка, де білоцерківці мали змогу насолодитися талантами молоді, яка співала, грала, танцювала і боролася за здоровий спосіб життя. На концертному майданчику виступали не лише білоцерківські таланти, але й гості міста. Там же, але трохи згодом, відбулися богатирські змагання, які ініціював наш видатний силач Олександр Шепель. Білоцерківські парубки мали змогу показати силу і вправність підтягуючись на перекладині, віджимаючись на брусах та кантуючи шини. Останній вид силової вправи можна оголошувати національним спортом, бо шини цього року котили і кантували багато і різноманітними стилями.

Насолодитися мистецтвом фотографії городяни мали змогу на площі Шевченка. Різні за жанром, майстерні, а інколи й наївні фото, розкривали у незвичайних ракурсах характери людей та цікавих куточків Білої Церкви та України. 

Там таки можна було послухати молодих та знаних виконавців.

Але центром свята стала Торгова площа. Тут усі охочі змогли придбати собі вишиті сорочки та сукні, купити сувеніри, зробити гарненький боді-арт, викувати монету на щастя. А дівчата ще й могли сфотографуватися із привабливим ковалем, який не тільки встигав прочитати лекції про козацькі технології ковальства, а й усміхнутися та причарувати юних дів.

Не минулося і без традиційного лицарського турніру. Спочатку загони закутих у лати молодих чоловіків завзято зійшлися у загальному бою, бадьоро лупцюючи одне одного по голові та тулубу. Дзвеніло добряче. Потім почалися індивідуальні змагання і тут теж було на що подивитися, адже рівень фехтувальної майстерності й артистизм учасників невпинно зростає.

А ввечері у БРУМІ шоу-гурт «Вогняний тигр» зробив глядачам гаряче. 

Публіка і так була розігріта виступом команди F.R.A.M. так ще й «тигри» додали жару. 

А завершив день виступ одного з найкращих українських рок-гуртів «Веремій», соліст якого Віталій Калініченко не лише талановитий автор пісень і вокаліст, а й справжній патріот. Що й доводить своїми піснями.

«Ми не лише хочемо аби ви розважилися, - звернувся до гостей фестивалю його головний натхненник Юрій Зубар, - а й попросити вас згадати хвилиною мовчання тих учасників рольового руху, які віддали своє життя на барикадах та в АТО. Слава героям, слава Україні!» 

Так, свято відгриміло, а вже через пару днів кілька його учасників поїхало на Донбас захищати зі зброєю Україну. Вона потребує захисту, а ми потребуємо Батьківщини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.