Судді Київщини засідали по «кущах»

02 червня 2014, 00:15
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
77

30 травня судді південних районів Київщини обирали делегатів на позачерговий з’їзд суддів.

У приміщенні Білоцерківського міськрайонного суду зібралися представники судової гілки влади. Приводом до зібрання, чи як її назвали самі правники «кущової конференції» стала необхідність обрати делегатів на позачерговий з’їзд суддів, який є вищим органом суддівського самоврядування. 

Нагадаємо, що 7 квітня силами Самооборони було зірвано проведення з’їзду суддів в Кловському палаці (м. Київ), а 23 квітня активісти одеського Євромайдану не дозволили всеукраїнському «підрахую» С. Ківалову організувати подібний захід в Південній Пальмірі (з’їзд суддів призначає та звільняє членів Конституційного суду, Вищої ради юстиції, може висловити недовіру голові Державної судової адміністрації України – ред.)

Проведення «кущової» конференції викликало підвищений інтерес у білоцерківських міських організацій політичних партій і громадських організацій, які хотіли взяти участь в «процесі». В кімнату, де мало відбуватися обрання делегатів, пропускали усіх, хто мав таке бажання.

Голова Білоцерківського міськрайсуду Володимир Санін, який головував, на засіданні заявив: «Ми не вирішуватимемо тут якихось питань, а лише обираємо делегатів. Вони мають бути такі, які не займали адміністративних посад у судах. Як ви знаєте, змінилося законодавство і нещодавно був прийнятий Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» і там є рекомендації, як обирати делегатів. Квота нашого «куща» 1до 20».

 

В результаті короткого засідання судді вирішили, що їх на з’їзді будуть представляти Ігор Володько (м. Біла Церква), Тетяна Скороход (смт. Ставище), Володимир Клочко (м. Сквира). Питань до обраних делегатів в учасників конференції не виникало, як і не пропонувалися альтернативні кандидатури. Напевно, судді думали, як відновити до себе довіру й не хотіли брати відповідальність на, можна сказати, історичному з’їзді. Неприємно, але ні спільної позиції, яку мали б виконувати обрані делегати, ні доручень, ні заяв до з’їду суддівський корпус не обговорював. Така пасивність суддів, як мінімум, дивує. Наразі чекаємо від слуг Феміди більш активної роботи на з’їзді, що відбудеться 19-20 червня на НСК «Олімпійський».

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.