Депутати «обламали» тролейбусний парк

18 квітня 2014, 00:06
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
111

Передачу в концесію "Тепломережі" призупинено без депутатського втручання. Міський голова звинуватив групу Жеваго в блокуванні процесу концесії


Депутати «обламали» тролейбусний парк

Черговому пленарному засіданню сесії Білоцерківської міської ради передував мітинг, учасники якого вимагали відмінити передачу комунального підприємства «Білоцерківтепломережа» у концесію. Серед мітингувальників виділявся своїм колоритним камуфляжем і палкими промовами депутат Валерій Ямковий. У такому ж вбранні він з’явився у сесійній залі.

Засідання розпочалося із озвучень двох депутатських запитів. Валерій Ямковий вимагав зупинити реалізацію проекту щодо побудови ГЕС в селі Глибічка, мотивуючи це можливою екологічною катастрофою, а саме загибеллю популяції риби і нестачею водних ресурсів для забезпечення потреб міста. Йому опонував депутат Геннадій Дикий, який вимагав надати висновки експертів. Як наслідок, депутати запит колеги не підтримали.

Людмила Дригало поставила під сумнів компетентність керівника комунальногj підприємства «Міськсвітло» Сергія Кривого. На її думку посадовець не зміг знайти шляхи для комерційної діяльності підприємства, що вказує на його низький рівень,як менеджера. Міський голова Василь Савчук зауважив, що казначейство заборгувало комунальникам значні кошти, тому і свої завдання підприємство не виконує. На це В. Ямковий зауважив, що серед комунальних підприємств, найбільше скарг надходить на адресу «Міськсвітла». Депутатам аргументації виявилося замало і запит не був підтриманий. Разом із тим В. Савчук дав протокольне доручення здійснити перевірку ефективності господарювання «Міськсвітло».

Також заяву оприлюднив депутат В. Хмельницький, який вимагав прийняття положення про громадські слухання. Тим самим він вчинив досить некоректно по відношенню до пана Ямкового, який виніс аналогічне питання на розгляд сесії, і яке було у порядку денному.

Нині в Білоцерківській міській раді утворилася депутатська група «Безпартійні», появу якої ще в лютому прогнозував колишній регіонал Костянтин Бугайчук. Він же і очолить неприкаяних. Його заступниками будуть Андрій Король і Віктор Шаравара.

Серед важливих питань, які розглянула сесія варто виокремити питання внесення змін до міського бюджету. Бюджетникам зафіксували заробітну плату на нинішньому рівні. Надбавок не передбачається, як і підвищення зарплат. Щоправда, в залежності від розмірів інфляції буде проведена індексація ЗП.

Невеликий конфлікт стався під час затвердження питання про відведення земельних ділянок фізичним особам-підприємцям. В результаті коротких дебатів стало зрозуміло, що «безпритульним» досить активно опонували депутати ВО «Батьківщина». Мова зайшла про надання дозволу на зведення численних МАФів. Як влучно висловився депутат Генадій Дикий: «Ми вже місто заставили ятками. А хто питав думку власників магазинів і мешканців будинків, перед вікнами яких зводиться паралельна вулиця? Не таким шляхом ми повинні розвивати бізнес. Ці комерсанти прагнуть за мінімум зусиль отримати швидкий прибуток».

Втім колишні регіонали не залишилися у боргу і провалили голосування про надання пільг тролейбусному управлінню, аби ті мали змогу розпоряджатися коштами, які надходять від оренди приміщень. 

Також гострі суперечки точилися щодо призупинення передачі КП «Білоцерківтепломережа» в концесію. Міський голова Василь Савчук звинуватив у зриві процесу структури, підконтрольні олігарху Костянтину Жеваго. На думку міського голови, такі дії неминуче призведуть до техногенної катастрофи і тоді комунальне майно може бути передане комерційним структурам за безцінь.

Так само бурхливо обговорювалося питання затвердження положення про громадські слухання. Депутати визнали,що громаді міста необхідно мати такий інструмент впливу на владу, але його необхідно напрацювати, як і Статут міста. Було прийнято рішення утворити депутатську комісію на чолі з Валерієм Ямковим, яка має усунути усі недоліки цих важливих документів.


Наостанок сталося два доволі курйозних випадки. Спочатку пані Людмила Яценко переконувала депутатів у тому, що Україна – це «бабська країна» і не потрібно збирати гроші на армію, позаяк «баби скоро підуть воювати проти Путіна». Потім сталося непорозуміння між паном Ямковим і депутатом Хмельницьким. Перший запропонував другому очолити постійну депутатську комісію у справах ЖКГ, але «свободівець» не взяв на себе відповідальність. Можливо його амбіції простягаються набагато далі, ніж йому пропонують в сесійній залі. На тому і закрили чергові депутатські збори.Лише ще пошумів мітинг біля міськради і трохи висловлювали один одному незадоволення депутати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Біла Церква,міська рада,сесія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.