Савчук формує збройний підрозділ кількістю 3000 осіб для протидії сепаратистам

16 квітня 2014, 23:16
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
121

Як з’ясувалося, у Білій Церкві вже працюють вербувальники

Розгул і хазяйнування сепаратистських угрупувань і диверсійних груп Генерального штабу Російської Федерації, які відбуваються на Сході й Півдні нашої країни, не можуть залишатися поза увагою жителів Білої Церкви. Обстановка у місті складна і саме це питання стало лейтмотивом прес-конференції міського голови Василя Савчука. Василь Петрович повідомив, що за ініціативи підприємців, трудових колективів в місті почалося формування збройного підрозділу, кількісний склад якого має налічувати 3000 чоловік.

Його основу складатимуть ті люди, які мають:
- досвід бойових дій у гарячих точках планети;
- зареєстровану згідно чинного законодавства зброю;
- вміють поводитися зі зброєю.

Комплектування збройного підрозділу має бути завершеним найближчим часом.

З числа бійців формування створять оперативні групи, які будуть в змозі швидко і ефективно реагувати на можливі провокативні дії проросійсько налаштованих груп населення або засланих «козачків».

Разом із тим відпрацьовуються варіанти швидкого перекриття в’їздів у місто блок-постами. Для цього проводиться підготовка будівельних матеріалів і спеціалізованої техніки для виконання цього завдання.

Окремі групи будуть готові по мірі необхідності зайняти оборону найбільш важливих для життєдіяльності міста об’єктів. Для цього вони зараз забезпечуються засобами зв’язку, транспортом, планами дій. Для поновлення навичок поводження зі зброєю, для особового складу формування будуть проведені стрільби на полігоні.

«Якщо ви думаєте, що сепаратисти десь далеко, то помиляєтеся, - зазначив міський голова. – На днях у місті були помічені троє підпитих молодиків з «георгіївськими» стрічками, які поводилися нахабно і грубо. На зауваження однієї з жінок, вони спробували вчинити хуліганські дії, але вчасно втрутилися перехожі, які викликали правоохоронців. На жаль, молодикам вдалося втекти. Також у місті були помічені розповсюджувачі сепаратистської та проросійської літератури. Вони затримані й з них взяті пояснення. В зв’язку з цим нагадую, що за такі дії у Кримінальному кодексі передбачене дуже серйозне покарання. Тож звертаюся до тих, у кого в голові засіли сепаратистські й проросійські настрої, я впевнений, що тяжкі часи для країни пройдуть, але деякі партійні та релігійні організації понесуть сувору відповідальність!»

Як з’ясувалося, у Білій Церкві працюють вербувальники сепаратистів. Зокрема, такий собі Жека Кримський роздавав візитівки і пропонував записатися у Самооборону Криму, а в місцевій пресі з’явилися пропозиції роботи для спортивних і тих, що мають військовий досвід чоловіків. 


Такими оголошеннями розклеєне все місто. Вербування сепаратистів почалося?


Наразі ці контакти відпрацьовуються правоохоронними органами. Якщо місцеві силовики будуть не в змозі викорчувати будяки сепаратизму, то, як зазначив Василь Савчук, буде затребувана допомога обласних структур СБУ та МВС. 


«Сьогодні необхідно згуртуватися, десь вибачити один одного і підтримати дії нашого уряду і керівників країни, - сказав міський голова. – Можливо, вони й припускаються десь помилок, але нині ми маємо рятувати нашу Україну!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.