В Трушках розгромили майно Дригало. Люстрація чи розправа?

01 квітня 2014, 12:13
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
1
937

Людмила Дригало каже, що постраждала через опозиційну діяльність,адже виступала проти концесії "Тепломережі" та "Водоканалу".Нападники називають себе майданівцями й переконують, що проводять люстрацію

В неділю 30 березня стало відомо, що на одну з баз відпочинку, які знаходяться в селі Трушки, було чинено напад. Постраждала власність відомої на всю Україну бізнесвумен, депутата Білоцерківської міської ради Людмили Дригало.


- Людмило Борисівно, що сьогодні сталося у Трушках?
- Гена (Прищепчук) по команді Подольського (бізнесмен, депутат Білоцерківської районної ради) вирішили звести рахунки, за те, що піднімаю питання по концесії. У нас в Трушках є ділянка землі, яку ми взяли в оренду 2008 року. Там зроблена територія для відпочинку. Так, як ми несемо затрати на її утримання, то беремо за користування територією відпочивальником невелику суму розміром 20 гривень. Через одну із зовсім далеких від Білої Церкви і Трушків людини, вони взяли й організували там побоїще. Валерій Бугай, якого можна знайти у соціальних мережах, почав телефонувати мені, писати в „лічку”, погрожувати, а потім вимагати грошей. Цей Бугай закупив, або напряму Подольський дав вказівку Прищепчуку потрощити моє майно. Ділянка була відгороджена бетонним парканом. Вони зняли його, потрощили молотками, зняли залізні ворота. Наробили такої шкоди. Звичайно, що я викликала міліцію, написала заяву, нехай розглядають. Буду подавати в суд.
- Ви стверджуєте, що напад був скоєний через Вашу громадську і політичну діяльність?
- Скоріше всього, за політичну, бо ниточка тягнеться безпосередньо до концесії тепломережі.
- Ви переконані, що Самооборона, яку очолює Геннадій Прищепчук служить політичним кланам?
- Вони виконують замовлення одного з наших так званих бізнесменів Білої Церкви, який на себе дуже багато бере.
- Ви були на місці події?
- Загалом, я на такі ексцеси не їжджу, але довелося поїхати на „беспрєдєл”. Ті люди, які трощили майно, були „вмазані”, понапивалися. Не всі, звичайно, але були й такі. І знаєте, там така „соплячня” бігає з молотками, раді щось бити.
- Ви намагалися з ними вести діалог?
- Я одразу зателефонувала Сергію Шкарівському з „Щита”, який підтягнув туди трохи людей, і міліція приїхала. Вони між собою почали доводити кожен свою правоту, але за мене захищалися білоцерківські оборонці.
- Такі провокації проти Вас будуть продовжуватися?
- Думаю, будуть. Тому що негідник, який пише мені через „Фейсбук”, Валерій Бугай, весь час мені погрожує і обіцяє: „Це тільки початок!” Сам він з Василькова, працює в Києві й він знає абсолютно все про тепломережу, знає які ми відстоюємо права в Білій Церкві. Я не можу точно довести причетність Подольського, але у мене є такі передбачення.
- Прищепчук був особисто присутній у Трушках?
- Його не було, він сказав, що захворів на запалення легень. Але ми з ним зустрінемося


Людина, на яку вказує Людмила Дригало, як на виконавця замовного погрому, нещодавно заявив про себе, як керівник об’єднання „Майдан Білоцерківщини”. Зателефонувати йому було доволі складно, бо у день інциденту довгий час відповіддю були лише короткі гудки. Але нам вдалося взяти коментар у Геннадія Прищепчука, який крім „Майдану” опікується Білоцерківською районною федерацією футболу.


- Людмила Дригало звинувачує ваших людей у псуванні її майна, чи правда це?
- Ні, це якась дурня. Там був голова сільської ради Трушок, міліція, громада села, що вона розказує? Там телебачення було.
- Вона прямо звинувачує вас?
- У мене запалення легень, я взагалі лежу, лікуюся. А те, що там наші представники були, то я їй розказував, що наші люди є практично у кожному селі: Трушках, Фурсах, Острійках, Озерному… Як їм там не бути, коли вони там є фізично.
- То ви нічого про ті події не знаєте?
- Чому ж, знаю. Громада села Трушки декілька тижнів тому прийняла рішення, що паркани мають бути за 50 метрів від річки. Це така зона, де паркан і ніяка інша забудова не має стояти. Тож люди вирішили знести паркан. Там був юрист, якого я надав для консультацій громаді, оскільки люди звернулися до мене по допомогу. Правник зібрав документи, люди спілкувалися з міліцією, прокуратурою і шукали важелі, як це правильно зробити. Зрештою було прийнято рішення про демонстративне знесення 50 метрів паркану. Юрист зачитав на камеру Закон України, про те, що паркану там не має бути. Потім голова сільради приїхав і на документах, де є план показав, що там паркан встановлено незаконно. Якщо Людимила Дригало порушує закон і при цьому говорить про люстрацію, то вона мала б потиснути руки людям і сказати, що я йду. У мене, наприклад, немає землі в Трушках, тільки батьківська хата, немає ставків, тому мені люстрація не страшна. Вона ж бере участь у люстраційному процесі, тому вона перша повинна була показати приклад і сказати, що вона згодна з громадою і закон для всіх однаковий.
- Ви будете ініціювати такі знесення парканів навколо водойм в усіх місцях і не дивлячись на особистості?
- Чому ми з Дригало почали? Я запитаю про це в голови місцевого осередку, адже можна було з „Жаби” почати. А сталося так, що зачепили Дригало. Я з цим розберуся. Я думав, що показово почнуть з „Жаби”.
- Кажуть, що у нас на Заріччі, біля профілакторію „Дубрава”, також є порушення. Ви будете там наводити лад і робити викриття незаконних забудов?
- Ми до виборів маємо знести всі оці незаконні споруди. В Трушках ми зберемо збори і оголосимо, що усі незаконно встановлені загорожі мають бути зняті у встановлені терміни, щоб їх не ламати.
- А якщо це буде зачіпати посадовців, наприклад Андрія Немни?
Ніякого значення це немає. Немна чи міський голова в першу чергу мають зробити крок такий крок. Мені дзвонили керівники осередку із Заріччя і вже нагадував про згадане вами місце. Я вважаю, що він займеться питанням знесення незаконно встановлених парканів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: майдан,погром,Біла Церква,Люстрація,Людмила Дригало,помста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.