Мова на розігрів

08 серпня 2012, 16:46
Власник сторінки
0
5574

Кому було незрозуміло, що Закон про мову Янукович підпише?

Кому було незрозуміло, що Закон про мову Янукович підпише?

Безумовно, прочитавши новину про підписання мовного Закону, пишу, можливо, занадто емоційно. Але щиро.

Цікаво, для кого влада влаштовувала цю виставу: дебати, бійки, блокування навколо підписання?  Парламент в купі зі спікером Литвином, КОДівська опозиція, телекартинка, де Президент в порядному оточенні українських гуманітаріїв (маю на увазі, в першу чергу, Миколу Григоровича Жулинського) натужно вчитується в заготовлений заздалегідь текст і обіцяє змінити Закон на краще, як власне, вже змінив на краще наше життя.

Для кого весь цей театр?

Говорячи сучасною мовою зіркових шоу: закон про мову на розігрів...

У наступному епізоді цього "русского" сценарію ми побачимо:

вступ до Митного Союзу, як порятунок від європейської чуми з прикладами. Мовляв, подивіться, що зробили єврочиновники з Грецією. Там уже повний дефолт. А Іспанія вас не лякає? Або країна-банкрут Ісландія?

Ну, і вінець цього дійства - наша ГТС. Була наша стала їхня... Газпромівська. Нам розкажуть, що вона іржава, нікому непотрібна і технічно відстає, як «совецький» паровоз відстає від модного корейського хюндая. І допоможе нам тільки Газпром. І розмалюють нашу рідну трубу, як писанку, щоб не ображалася об»єднана опозиція..

А далі ми прокинемося в 6.00 ранку і почуємо "Союз нерушимий народов славянскіх"...

А в Кремлі скажуть: ну, что проснулісь, б.. брати!!
Оце і весь сказ. І справді, сказ - і не свинячий, і не пташиний, і не коров"ячий, який нам нині «шиють», щоб заблокувати вчергове наші молочні ріки і ковбасні береги.

Пригадую, літом 2009 року в Секретаріаті Президента Ющенка у мене і моєї колеги Валентини Руденко була дискусія з журналістом Святославом Цеголком. Ми говорили про те, якщо народ не обере Ющенка, то сценарій розвитку подій, байдуже, що при Януковичу, що при  Тимошенко буде однаковий - російський. За пару років ми будемо мати найгірший сценарій. Єдине, що ми не могли передбачити, що влада так швидко здасть Крим. Тоді Святослав, послухавши нас, щиро здивувашись нашій риториці, нам сказав: "Ви розповідаєте ці «страшилки», може, з якихось особистих мотивів? Може, це суб"єктивно?? Так бути не може. Повернення назад вже немає". Я не пам"ятаю, чим завершилася ця дискусія. Але я чітко пам"ятаю, що один з наших кращих журналістів, який вирізняється з-поміж інших своєю глибиною та аналітичністю, був впевнений, що це "страшилки".

Щоб не посипати сіль на рани, скажу, що Цеголко залишається "кусючим" тільки, коли бере інтервью в Ющенка. В усіх інших випадках це достатньо сервільні розмови. І чи може він запитати сьогодніщнього Президента про все те, про, що він так допитує Ющенка і зараз.

Для тих, кому цікаво, що буде далі в наступних розділах "собіранія земель рускіх".
На жаль, "страшилка» буде продовжуватися.

Буде грати подвійна паспортизація (пригадайте Грузію), а коли діло дійде до російських БТРів, хтось скаже: та ні, Європа цього не допустить.

Так, я вам скажу: ще і як Європа допустить. Нагадую: Білорусь. А ми вже будемо на той момент мало, чим від Білорусі відрізнятися. У нас вже буде тоталітарна держава на чолі з диктатором.

Єдине, що зробить Європа, забере західних дипломатів.

Але - це потім..

А сьогодні підписаний мовний Закон. Ми програли цей бій. Але, щоб виграти війну, не треба брати в руки вила та каністру. А краще би навчити людей зрозуміти,  що відстань від виборчої дільниці до мовного Закону, здачі Криму, ГТС та візиту російських БТР -  дуже коротка. Наш захист - в наших головах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.