Вага на вісь і Андріївський узвіз

08 червня 2012, 08:04
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
6116
Вага на вісь і Андріївський узвіз

Як великому шанувальнику Києва мені дуже приємно бачити, що оновлення Андріївського узвозу, звивистої вулички в серці старого міста, підходить до завершення напередодні Євро--2012.

На крутому схилі, покритому бруківкою, допитливим туристам пропонують безліч українських сувенірів, розкладених на ятках. Удалечині виблискує ріка.  На терасі з видом на мальовничі будівлі XIX-го ст. туристи смакують соковитими стейками і попивають холодне пиво.

Як великому шанувальнику Києва мені дуже приємно бачити, що оновлення Андріївського узвозу, звивистої вулички в серці старого міста, про яке так багато говорили, підходить до завершення напередодні Євро-2012, що розпочнеться у Варшаві сьогодні ввечері. З усіма своїми стародавніми будинками, галереями, ятками, музеями (зокрема, Музеєм Булгакова), численними кав’ярнями та барами ця вулиця може стати туристичною принадою світового рівня.  Круті, інтригуючи сходи вгору на кожній стороні заводять у гаї і до покритих травою пагорбів, із яких відкриваються видовищні панорами міста.

Як і за будь-яким скарбом, за Узвозом потрібно доглядати.  Тож буде цікаво дізнатись, чи міська влада зможе щось зробити, аби не допустити паркування автомобілів на тротуарах вулиці.

Я співчуваю київським водіям, які мають обмаль варіантів паркування.  На жаль, більшість тротуарів призначено для пішого проходу громадян, а не для паркування автомобілів.  Це особливо стосується Узвозу, де поверхню дороги зроблено з масивних кам’яних блоків, а тротуари покрито тонкою плиткою гірчичного кольору.

Це важливо, адже шкода, заподіяна поверхні людиною чи транспортним засобом, як правило, пропорційна вазі, що тисне на цю поверхню, у четвертій ступені.  Ви можете провести розрахунки самостійно, враховуючи різницю між вагою людини і повнопривідного авто.  Суть у тому, що, якщо автівки припарковуються на тротуарах, які не розраховані на велику вагу, то тротуари швидко руйнуються.  Результати цього процесу очевидні.

Прогулянка Андріївським узвозом 7 червня показала, що тротуари поки що перебувають у нормальному стані, але на бордюрі припарковано кілька авто.  Сподіваймося, що щойно відремонтована вулиця не втратить своєї чарівності і буде покращена, з тим щоб уболівальники збірної Англії та інші мали змогу насолоджуватись нею довгі роки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.