Українські парламентські вибори 2012: позитивний крок

23 березня 2012, 10:36
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
836

Важливо бути об'єктивним.

Минулого тижня  я написав блог про те, як завчасне запрошення спостерігачів від  ОБСЄ/БДІПЛ*, які будуть працювати на парламентських виборах у жовтні 2012 року, могло б стати «швидкою перемогою», що допоможе Україні продемонструвати свою  відданість принципам демократії.  Після цього я побачив твіт Міністра закордонних справ Грищенка від 19 березня , в якому він повідомив, що щойно направив таке запрошення.  Це позитивний крок, який ми вітаємо і який дозволить ОБСЄ/БДІПЛ у належний час надіслати до України місію для оцінки потреб своїх потреб.

До речі, кілька коментаторів припустили, що, оскільки я нещодавно опублікував декілька блогів про позивні речі, які відбуваються в Україні, я певною мірою є (1) необ’єктивним; (2) погано поінформованим; або (3) безнадійним  оптимістом.  Щодо першого – я б закликав читачів проглянути всі мої блоги, інтерв’ю та промови.  Стосовно  другого – я відкритий до всіх обґрунтованих аргументів, здатних переконати мене, що я в чомусь помиляюсь.  А щодо третього – я завжди  непокоюсь тим, що мене сприймають як прибічника архі-оптиміста  Доктора Панглосса.  Але якщо відбувається щось позитивне, важливо визнавати це. У такому випадку, якщо пізніше ви висловлюєте занепокоєння з якогось приводу, люди розуміють, що ви намагаєтеся бути об’єктивним (див. (1)).

* Організація з безпеки та співробітництва в Європі/Бюро з Демократичних Інституцій та Прав Людини

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.