Британські топ-дизайнери в Києві

02 грудня 2011, 14:51
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1239
Британські топ-дизайнери в Києві

Виставка британського дизайну в Києві об'єднала низку англійських і шотландських компаній, що спеціалізуються на на виробництві текстилю, шпалер, карнизів, меблів і тканин у Великій Британії.

Є небагато речей, які радують мене більше, ніж бачити резиденцію посла тут, у Києві, переповненою британськими підприємцями. Тому мені було надзвичайно приємно, коли резиденція перетворилась на місце проведення "Виставки британського дизайну", яка об'єднала низку англійських і шотландських компаній, що спеціалізуються на виробництві текстилю, шпалер, карнизів, меблів і тканин у Великій Британії.

Похід у резиденцію впродовж виставки нагадував візит до печери Аладіна з її пишними тканинами, меблями і вишуканими прикрасами. На виставці були представлені такі компанії, як "Henry Bertrand" (пропонує розкішні шовкові тканини), "Swaffer" (англійські квіткові шпалери та класичні британські тканини для оздоблення), "Voyage Decoration" (тканини і шпалери), "Joshua Ellis" ("королі йоркширської вовни" з тканинами для пошиття одягу та внутрішнього дизайну), "Whitehead Furniture" (з графства Ноттінгемшир, пропонують англійські дивани ручної роботи), "Trimont and Handsome Trimmings" (з Дербширу і Йоркширу, класичне і сучасне оздоблення для інтер'єру), "Resina Designs" (класичні дерев'яні карнизи), "Jocelyn Warner" (дизайн шпалер із флористичною та геометричною тематиками з Іст-Лондону), "Monogrammed Linen" (нанесення монограм на тонкі тканини та готові речі). Окрім того, в іншій кімнаті свої високоякісні вовняні речі представляли найкращі шотландські компанії, серед яких "Begg Scotland", "Holland and Sherry", "The Isle Mill", "Johnstons of Elgin" і "Morton Young and Borland".

Якщо ви колись чули ті старі плітки, що, наче, в Британії вже ніхто нічого не виробляє, то ця подія є якраз свідченням протилежного. Я з цікавістю дізнався, що деякі з представлених компаній постачають свою продукцію модним брендам, що переважно асоціюються з іншими європейськими країнами, у той час як інші компанії є постачальниками для багатьох усесвітньо відомих дизайнерів одягу й інтер'єру, театральних і оперних компанії, а також для голлівудських блок-бастерів. Безумовно, найкращою новиною стало те, що виставку відвідало багато покупців, і мені сказали, що було укладено низку важливих угод.

Чимало говорили і про проведення ще однієї "Виставки британського дизайну" у майбутньому. Я з нетерпінням чекаю на це.

Більше світлин з виставки тут
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.