Регбі: формування характеру в Україні

28 листопада 2011, 14:51
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
3089
Регбі: формування характеру в Україні

Регбі – це однин із найкращих видів спорту для формування характеру. І не дивно, що всім присутнім тут на стадіоні «Спартак» в Києві подобається це видовище.

Іде злива, температура повітря впала до майже нуля.  На полі дві збірні хлопців, а в деяких випадках дівчата бігають, ухиляються та блокують, намагаючись заволодіти овальної форми м’ячем і поступово забруднюючи одяг. Усе це вимагає швидкості, стрункості, стратегії і блискучої тактики у виді спорту, що передбачає повний контакт.  Не дивно, коли кажуть, що регбі – це однин із найкращих видів спорту для формування характеру.  І не дивно, що всім присутнім тут на стадіоні «Спартак» в Києві подобається це видовище.

Уперше я відвідав «Спартак» у 2008 р., щоб побачити юнацький турнір із регбі пам’яті Джона Марша, і вперше написав блог про це в 2009 р. (коли погода була лагіднішою).  Це чудова подія, організована групою ентузіастів для популяризації регбі в Україні, і відбувається вона вже восьмий рік поспіль.  Розрахований на юних гравців (13-14 років) і залучення шкіл, цей турнір має на меті заохотити молоде покоління до занять регбі.  Цього року турнір відбувся в жовтні, і вперше в ньому беруть участь тренер-жінка й три гравчині – одна з Кривого Рога, а дві інші з Донецька.  Змагались між собою десять українських збірних і дві російські, що гарантувало непросту гру й захоплюючий фінал, з якого збірна з Московської області заслужено вийшла переможцем.  Незважаючи на складну погоду, у всіх піднесений настрій, і турнір можна сміливо назвати надзвичайно успішним.

Ви можете почитати більше про регбі тут, а, зокрема, про те, що існує дві основні різновиди гри – регбі-15 (а чи знали ви, що новозеландська збірна команда виконала войовничий танок «хака» перед початком турніру в Британії аж у 1905 р.?) і регбі-ліг; українську збірну, що практикує останню, я зустрів минулого року в Харкові.

Якщо ви бажаєте зайнятись регбі в Україні, звертайтесь до Ентоні Ніколь, marshrugby@yahoo.co.uk, Павла Гугієва з київського клубу «Егер»,  eager_club@ukr.net або до Дмитра Самойленко rugby_ua@hotmail.com. Також, ви можете слідкувати за новинами юнацького турніру із регбі пам’яті Джона Марша на сторінці Facebook.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.