Чи може адвокат домагатися більше, ніж хоче підзахисний?

02 листопада 2011, 10:08
Власник сторінки
0
1545

Ні для кого не є секретом, що найбільшим Адвокатом України в ЄС щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції є наш сусід і справді стратегічний партнер – Польща.

Ні для кого не є секретом, що найбільшим Адвокатом України в ЄС щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції є наш сусід і справді стратегічний партнер – Польща. Польські політики навіть сьогодні послідовно підтримують Україну, як складову європейської спільноти.

Між Україною і Польщею існують обопільні стратегічні взаємини, адже як Польща, так і Україна постійно удосконалюють і поглиблюють взаємовигідне партнерство. Крім того, польська сторона неодноразово підкреслювала, що пов'язує своє майбутнє з існуванням і демократичним розвитком України.

Польща дійсно дуже успішно виступає лобістом інтересів України в ЄС, адже парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС протягом її президентства було, певним чином, "іміджевим питанням".

Дійсно, узгоджений текст угоди – це безперечний успіх польського головування в ЄС, особливо на тлі поточних подій. Проте, остаточне рішення по асоціації ще не прийняте і наразі активно дискутується. Абсурдно розраховувати на те, що Польща буде відстоювати європейське майбутнє України "до останньої краплі крові". Та й, чи можуть поляки, в принципі, домагатися більшого ніж хоче українська влада?

Тільки від української сторони на сьогоднішній день залежить чи виникнуть умови для подальшого діалогу із Брюсселем. Остання репліка з боку ЄС звучить наступним чином, якщо не зміниться ставлення української влади до демократичних принципів, якщо надалі будуть закручуватись гайки і не припиниться перслідуваня опозиційних лідерів, діалог буде відкладено на невизначений термін. У такому разі жодні адвокації з боку Польщі Україні вже не допоможуть.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.