Блискучі фото на тему енергозбереження

04 лютого 2011, 10:08
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
2933

Подивіться на ці чудові фотографії.


Подивіться на ці чудові фотографії.  Вони перемогли та отримали спеціальну відзнаку в рамках фотоконкурсу "Бережи енергію! Зупини зміни клімату", який було проведено Посольством Великої Британії в Україні в жовтні – грудні 2010 року.   
 
Vyacheslav Peretyatko

Мета цієї кампанії, про яку я вже писав в листопаді минулого року, – продемонструвати переваги заходів з енергозбереження як для довкілля, так і для окремих громадян.  Реакція була неабиякою – більш ніж 900 надісланих фотографій.  3 лютого я відвідую виставку найкращих фотознімків у Галереї РА в Києві, що стала можливою завдяки спонсорській підтримці компаній "СКМ" та "ТНК-ВР", та вручаю призи переможцям.  Деякі фото внизу.  Але я наполегливо рекомендую відвідати галерею, аби побачити всі знімки:  виставка працюватиме до 17 лютого в  Галереї РА за адресою вул. Богдана Хмельницького, 32, відразу за Оперним театром.  Знімки – просто клас: на деяких із них – драма, інші з гумором.  Та й сама галерея, розташована у напівпідвальному приміщенні з масивними сталевими дверима, варта того, аби її відвідати.  Деякі з фото супроводжуються проникливими коментарями авторів.  Мені особливо до душі фотографія-переможець, на якій показано дим, що здіймається з промислового димоходу та несеться прямісінько в бік житлового масиву.
 
Приємно бачити, як громадськість з таким ентузіазмом реагує на цю ініціативу.  В Україні загальновідома теза про те, що найбільшим потенційним джерелом енергії в країні є заходи з підвищення енергоефективності в Києві та інших великих містах.  Інвестиції в цей сектор і практичні заходи з енергозбереження могли б зекономити чималі кошти країні й споживачам та зменшити залежність від імпорту енергоресурсів з інших країн.  Сподіваймось, що знімки на виставці спонукатимуть чиновників, які приймають відповідні рішення, та широкий загал робити кроки, аби скористатися цими перевагами.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.