У Києві демонтували кіоск для продажу води та обіцяють відновити бювет

20 березня 2014, 11:04
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
188

У Києві демонтували незаконний кіоск для продажу води та обіцяють відновити роботу бювету

У Святошинському районі м. Києва біля бювету, розташованого у сквері між будинками № 1/9 по вул. Львівській та № 6 по вул. Святошинській, демонтували незаконно встановлений кіоск з продажу питної води та обіцяють відновити роботу бюветного комплексу найближчими днями.

 

Після моїх численних депутатських звернень на Святошині демонтували самовільно встановлений кіоск для продажу води. Особливої гостроти питанню надає те, що цей кіоск був встановлений неподалік бювету, який з невідомих причин перестав працювати саме тоді, коли зявився цей МАФ. Тобто людей позбавили можливості набирати безкоштовну воду з артезіанської свердловини, зате встановили неподалік дві тимчасові споруди для продажу води по 50 коп. за літр. Наразі ми добились демонтажу  одного з цих кіосків, який знаходився майже біля самого бюветного комплексу. А в КП «Київводфонд» мене запевнили, що бювет відновить свою роботу найближчими днями і святошинці знову зможуть вільно і безкоштовно набирати питну воду.

 

Неподалік від цього бювету поки що функціонує іще один кіоск, в якому продають воду.

 

Якщо чиновники дотримаються свого слова і бюветний комплекс днями відновить свою роботу, то і другий кіоск не приноситиме жодного прибутку його власникам та буде демонтований. Ніхто не має права робити бізнес на продажу води, закриваючи при цьому безкоштовний бювет.

 

Перевага артезіанської води у тому, що вона не потребує попереднього очищення хімічними реагентами та знезараження хлором. У київських бюветах подається вода з артезіанських свердловин юрського і сеноманського горизонтів, глибиною 90-300 метрів. На такій глибині вода добре захищена від хімічного та мікробіологічного забруднення. Тож чимало киян надають перевагу саме воді із бюветів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.