Європейська Зелена партія закликає ЄС до безвізового режиму з Україною

27 лютого 2014, 09:51
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
248

Рада Європейської Зеленої партії прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні

Європейська Зелена партія закликає ЄС до безвізового режиму з Україною.

Про це йдеться у резолюції Ради Європейської Зеленої партії.

На засіданні Ради Європейської Зеленої партії виступив заступник голови Партії Зелених України, голова Політичної Ради ПЗУ Сергій Курикін, який виклав в загальних рисах бачення ситуації з позицій Партії Зелених України, наголосивши на тому, що йдеться насамперед про захист свободи і гідності громадян, прав людини, що належать до базових цінностей сучасної Європи, про здобуття Україною довгострокової демократичної перспективи.

Наводжу повний текст резолюції Ради Європейської Зеленої партії.

 

«22 лютого 2014

Брюсель

Європейські Зелені про ситуацію в Україні

Резолюція ЄЗП

Ми, Європейські Зелені, засуджуємо насильство і на знак солідарності з українським народом підтримуємо всі зусилля по досягненню мирного, стабільного і демократичного рішення. Загальна угода, укладена в п'ятницю 21 лютого між українською опозицією і президентом Януковичем, була першим кроком у подоланні кризи, яка призвела до страшного кровопролиття в Україні.

Рішення Януковича жорстоко розправитися з протестами  на Євромайдані призвело до вбивства десятків людей  і незчисленних постраждалих. Ми висловлюємо наші щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих. Особи, відповідальні за кровопролиття повинні бути притягнуті до відповідальності.

Територіальна цілісність має вирішальне значення для майбутнього України. Жодна діяльність, спрямована на дезінтеграцію України не є прийнятною.

Ми хочемо, щоб міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі нарешті  взяли на себе належну відповідальність і сприяли досягненню згоди. Ми закликаємо міністрів закордонних справ ЄС та Верховного представника з зовнішньої політики і безпеки зробити все можливе для забезпечення стійкого  мирного рішення. Ми очікуємо, що російська влада  нарешті гратиме конструктивну роль, враховуючи, що досі президент Путін лише сприяв ескалації конфлікту.

Європейський Союз мусить дати зрозуміти, що жоден уряд у світі не має право чинити насильство проти власного народу, як це сталося в останні дні. Доки ситуація залишається нерозв'язаною, ЄС повинен бути готовий використовувати всі законні інструменти впливу, в тому числі адресні санкції.

З метою підтримки українського народу, ми закликаємо ЄС до безвізового режиму із Україною.

ЄС повинен допомогти стабілізувати соціальну, фінансову і економічну ситуацію в Україні спільними зусиллями і конкретним планом фінансової підтримки з усіма міжнародними партнерами та установами, а також допомогти Україні зменшити свою енергетичну залежність від Росії.

Європейський Союз повинен зробити все можливе в рамках Східного партнерства на підтримку  позитивних трансформацій.

Ми солідарні з українським народом, який має сам вирішити, в якій країні хоче жити і чи прагне рухатися у напрямку Європейського Союзу.

Рада Європейських Зелених

Брюсель 2014»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.